Acțiuni filantropice îndreptate către persoanele private de libertate în Eparhia Dunării de Jos

În data de 16 ianuarie a.c., Sectorul social-filantropic al Eparhiei Dunării de Jos, în colaborare cu conducerea celor trei penitenciare din județele Galați și Brăila, a organizat un program liturgic, pastoral-misionar și social-filantropic pentru persoanele private temporar de libertate, prilejuit de sărbătoarea „Cinstirii lanțului Sf. Ap. Petru”.

În capela „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din incinta Penitenciarului Galați, un sobor de preoți din municipiu dar și din slujirea socială au săvârșit slujba Sfintei Liturghii și Acatistul Sfinților Apostoli Petru și Pavel, în prezența persoanelor private de libertate și a cadrelor acestei instituții, după cum ne-a transmis pr. Gabriel Molocea.

Prin implicarea parohiei gălățene „Sf. Antonie cel Mare”, care mâine își sărbătorește hramul, au fost oferite deținuților pachete cu alimente și obiecte igienico-sanitare de primă necesitate.

Manifestări asemănătoare s-au desfășurat și la Penitenciarul din municipiul Brăila, delegat fiind pc. pr. protoiereu Gheorghe Marinescu, unde, după săvârșirea Sfintei Liturghii, persoanele private de libertate au susținut un mic program cultural artistic de poezie cu tematică religioasă și muzică psaltică.

La final au fost înmânate diplome de merit persoanelor care s-au evidențiat în activitățile religioase ale anului 2013.

La Penitenciarul pentru minori și tineri din Tichilești, județul Brăila, un număr de 60 de minori de la regimul semideschis au participat la Sfânta Liturghie, oficiată de un sobor de preoți condus pc pr. Ionel Rotaru, delegat eparhial, după care, în sala de festivități a instituției au fost susținută o prelegere cu tema „Taina Mărturisirii și Taina Euharistiei în viața creștinului ortodox”, urmată de discuții libere.

Și în penitenciarele brăilene, persoanele private de libertate prezente la manifestări au primit pachete cu alimente, obiecte de primă necesitate, calendare, cărți de rugăciuni și alte daruri de suflet.

Comentarii Facebook


Știri recente