Acțiuni antiavort în Chișinău

În perioada 4-8 iulie, Alianța pentru Salvarea Familiilor a desfășurat o acțiune de combatere a avortului lângă Spitalul nr. 1 din Chișinău, unde se fac întreruperi de sarcină. În cadrul Alianței pentru Salvarea Familiilor fac parte: Mitropolia Basarabiei, Mitropolia Moldovei, Biserica Romano-Catolică, Uniunea Bisericilor evanghelist-baptiste din Rep. Moldova și alte culte creștine.

În fiecare zi, de la ora 8:00 până la 17:00, au fost împărțite locuitorilor capitalei basarabene broșuri cu tematică antiavort de către reprezentanții alianței. Această activitate presupune informarea populației despre urmările nefaste ale avortului atât din punct de vedere spiritual, cât și moral sau social, precizează Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei, citat de ‘Ziarul Lumina’.

‘Această acțiune este una de atenționare a populației despre urmările nefaste ale avortului. Potrivit statisticilor în Rep. Moldova, anual au loc mai multe avorturi decât nașteri. Este un lucru alarmant pentru întreaga societate, cu atât mai mult cu cât la noi natalitatea este în descreștere. Considerăm că este necesar de întreprins ceva în acest sens. De aceea, și Alianța pentru Salvarea Familiei, pe lângă alte acțini pe care le-am efectuat în comun, a găsit de cuviință să desfășoare săptămâna curentă această activitate de informare a populației la Spitalul municipal nr. 1’, a declarat reprezentantul Mitropoliei Basarabiei, părintele consilier-cancelar Andrei Deleu.

De-a lungul timpului, Mitropolia Basarabiei a sprijinit și s-a implicat în acțiunile de prevenire și combatere a avortului, cât și de promovare a unui mod de viață sănătos în conformitate cu învățătura și perceptele Evangheliei.

Comentarii Facebook


Știri recente