Acțiuni ale Arhiepiscopiei Sibiului pentru copiii de la Prichindelul

O delegație a Departamentul Social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, formată din inspectorul social Marius Talmațchi și asistentul social Tudor Costea, a vizitat ieri, 11 septembrie 2013, Complexul de servicii „Prichindelul” din Sibiu. Aici, copiii din cadrul Modulului IV – Handicap locomotor și din cadrul Centrul de Primire în Regim de Urgență au avut ocazia să vizioneze proiecția unui film religios și să participe la discuții interactive pe teme educative și religioase. Delegații Arhiepiscopiei Sibiului au fost întâmpinați de directorul complexului sibian, Onorius Moldovan, cu care Departamentului Social al Arhiepiscopiei colaborează în cadrul unor activități desfășurate în parteneriat, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

La sfârșitul acestei acțiuni de la Centrul „Prichindelul”, inspectorul social Marius Talmațchi, din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, a transmis copiilor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, și le-a oferit mici daruri, constând în dulciuri și iconițe.

Complexul „Prichindelul” a primit adeseori sprijin din partea Arhiepiscopiei Sibiului, prin mai multe activități educative, prin asistența religioasă oferită de preoți și prin acțiuni filantropice, prin care s-au adus zâmbete de chipurile micuților. Beneficiarii de la „Prichindelul” sunt repartizați în trei tipuri de servicii, în Centrul de Plasament pentru copilul cu Dizabilități, Centrul de Primire de Urgență a Copilului Abuzat, Neglijat și Exploatat și Centrul Maternal unde se oferă găzduire pe perioada determinată, servicii de îngrijire socială și medicală, sprijin de urgență în vederea reducerii efectelor situațiilor de criză, consiliere psihologică etc. Toate aceste servicii sunt oferite prin Direcția Generală și Asistență a Copilului din cadrul Consiliului Județean.

Comentarii Facebook


Știri recente