Acțiune socială la penitenciarul de maximă siguranță din Giurgiu

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în cadrul programului de activități sociale pe care Sectorul Social al eparhiei îl derulează în această perioadă a Postului Sfintelor Paști, a fost efectuată miercuri, 2 aprilie 2014, o vizită la Penitenciarului de maximă siguranță din Giurgiu, informează episcopiagiurgiului.ro.

Programul a început cu săvârșirea Liturghiei Darurilor înainte sfințite de către Părintele Edmond Nicolae Popa, consilier social al Eparhiei Giurgiului, împreună cu Părintele Protos. Nicolae Matei, egumenul Schitului „Sfântul Ierarh Nicolae” din mun. Giurgiu și Pr. capelan Teodor Bălașa, în capela cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a penitenciarului, la care au participat 45 de persoane private de libertate, de față fiind prezenți și reprezentanți din conducerea penitenciarului. Totodată, au fost rostite rugăciuni pentru dobândirea sănătății sufletești și trupești pentru toate persoanele private de libertate, dar și pentru familiile acestora.

La final, toți cei prezenți au primit din partea Sectorului Social al Episcopiei Giurgiului pachete cu daruri, constând în fructe, dulciuri, iconițe, cărți de rugăciune și reviste ortodoxe. Programul va continua cu vizitarea Școlii Speciale din Giurgiu și a unităților spitalicești din eparhie.

Comentarii Facebook


Știri recente