Acțiune socială la Constanța

Cu câteva zile înainte de marea sărbătoare a Învierii Domnului credincioșii parohiilor Adormirea Maicii Domnului I și II din Constanța, au oferit persoanelor cu dizabilități, din cadrul asociatei „Carmen Silva” pentru protecția persoanelor cu handicap neuro și locomotor, pachete cu alimente specifice acestei sărbători, după cum ne informează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Tomisului.

Centrul s-a înființat cu 23 de ani în urmă, atunci când Burnea Adela, președinta actuală a asociației, s-a hotărât să-și dedice viața persoanelor cu dizabilități, printre care se numără și fiul acesteia: „Am luat clădirea această, care a fost o ruină, cu ajutorul comunității am pus-o pe picioare și aici ne-am adăpostit atâta timp și ne-am împărtășit necazurile, greutățile, aici ne-am întâlnit la bine și la rău”.

Prezent la eveniment, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, i-a binecuvântat pe cei prezenți, întărindu-i în lupta pe care aceștia o duc în fiecare zi cu boala: „Noi Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu să va aline și suferințele, să va dea tuturor înțelepciunea de a-I rosti numele, să va rugați și să nu cârtiți din pricina suferinței, pentru că astfel, la Învierea Sa, Dumnezeu vă va întâmpina și vă va îmbrăca în lumina cea neînserată, cea care aduce pace, bucurie și viață veșnică.”

Acțiunea socială din marțea săptămânii patimilor face parte din cadrul mai multor activități pe care credincioșii celor două biserici, coordonați de preoții parohi, le întreprind înaintea marilor sărbători religioase. Scopul acestora este de a nu-I uita pe semenii noștri aflați în nevoi. „În fiecare an, înainte de marea sărbătoare a Învierii Domnului, credincioșii parohiei noastre adună daruri pentru cei nevoiași. Și în acest an am reușit să facem acest lucru, de aceea ne rugăm lui Dumnezeu să le dăruiască bucurii și fericire celor ce au adus aceste daruri” a declarat Părintele Protoiereu Mihai Jan, Parohul Bisericii „Adormirea Maicii Domnului I”. De asemenea, Părintele Dancu Vasile, reprezentantul Parohiei „Adormirea Maicii Domnului ÎI” ne-a vorbit despre importanța milosteniei în legătură cu Învierea lui Iisus Hristos: „Se apropie Învierea Domnului și, ca orice înviere, trebuie să înviem și noi sufletește, iar pentru a face asta trebuie să venim în ajutorul celor nevoiași.”

Comentarii Facebook


Știri recente