Acţiune social filantropică în Protoieria Piteşti

În ziua de cinstire a Sfântului Cuvios Gheorghe Hozevitul, joi 8 ianuarie 2015, la Școala Generală din comuna Uda – Piteşti, s-a desfășurat o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei – educativ, din cadrul Protoieriei Pitești, potrivit eparhiaargesului.ro.

Parohiile din Cercul nr. 3 pastoral: Cotmeana, Maica Precista, Râjlețu Govora, Miercani, Braniștea, Cocu Vale, Richițele, Bărbătești, Dealul Mare, Sămara, Dealul Viilor, Dealul Bisericii Râjlețu, Râjlețu Vieroși, Linia Mare și Pielcani, au sprijinit pe cei 67 de elevi, dăruindu-le rechizite școlare, caiete de teme pentru diferite discipline, precum și cărți de rugăciune.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni. Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de P.C. Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente