Acţiune social filantropică în Protoieria Costeşti, jud. Argeş

În ziua 09 august 2016 a avut loc o nouă etapă a proiectului Campionii Bucuriei, din cadrul Protoieriei Costești, informează site-ul oficial al Eparhiei Argeşului şi Muscelului. Parohiile din Cercul nr. 8 pastoral (Boierești, Burdești, Cerșani, Găleșești, Strâmbeni-Suseni, Țuțuleștii Vechi, Țuțuleștii Noi, Ciuciți, Gliganu de Sus, Gliganu de Jos, Șerbănești și Rociu) au dăruit alimente pentru cei cu posibilități modeste de viețuire.

Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului se desfășoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanența Centrului Eparhial, activități social-filantropice ce au în vedere ajutorarea familiilor sărace și aflate în nevoi, cu copii mulți sau în pragul abandonului școlar, bolnavi și bătrâni.

Aceste acțiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic cultural-educativ și sportiv intitulat „Campionii Bucuriei” coordonat de Protosinghel Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar și Construcții Bisericești din Eparhia Argeșului și Muscelului.

Beneficiarii sunt aleși în urma unor anchete sociale, în care au fost urmărite cazurile cu venituri foarte mici, dar și problemele de sănătate foarte grave. O atenție deosebită o primesc bătrânii, bolnavii fără familie, precum și copiii pentru care există riscul abandonului școlar.

În proiect sunt implicați părinții protoierei și preoții din fiecare protoierie, precum și credincioșii din cuprinsul Eparhiei Argeșului, care sunt chemați să aducă bucurie în casele celor sărmani.

 

Comentarii Facebook


Știri recente