Acţiune social filantropică în Protoieria Câmpulung Muscel

În ziua de prăznuire a aducerii moaștelor Sfântului Ioan Gură de Aur, 27 ianuarie 2015, la Protoieria Câmpulung Muscel, în sala Sfântul Cuvios Ioanichie cel Nou de la Muscel, s-au reunit preoţii din cele 18 parohii, care alcătuiesc Cercul Pastoral nr. 5. Au fost acordate ajutoare constând în alimente și cărți de rugăciuni mai multor familii nevoiașe. În sprijinul celor nevoiaşi au venit parohiile: Cetățeni, Lăicăi, Ciocanu, Dâmbovicioara, Podul Dâmboviței, Dragoslavele, Valea Caselor și Rucărul de Jos, potrivit eparhiaargesului.ro.

Cu binecuvântarea şi purtarea de grijă a Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, în Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului se desfăşoară, la nivel de protoierii, după un program stabilit de Permanenţa Centrului Eparhial, activităţi social-filantropice, care au în vedere ajutorarea familiilor sărace şi aflate în nevoi, cu copii mulţi sau în pragul abandonului şcolar, bolnavi şi bătrâni. Aceste acţiuni sociale fac parte din Proiectul general social-filantropic, cultural-educativ şi sportiv, intitulat “Campionii Bucuriei”, coordonat de Părintele Arhidiacon Caliopie Cristian Ichim, Consilier responsabil de sectoarele Economic-Financiar şi Construcţii Bisericeşti din Eparhia Argeşului şi Muscelului.

În proiect sunt implicaţi părinţii protoierei şi preoţii din fiecare protoierie, precum şi credincioşii din cuprinsul Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului, care sunt chemaţi să aducă bucurie în casele celor sărmani.

Comentarii Facebook


Știri recente