Acțiune social caritabilă a Ligii Femeilor Creștin Ortodoxe din Arhiepiscopia Râmnicului

În Complexul Spiritual-Cultural „Sfântul Antim Ivireanul” din incinta Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Râmnicului astăzi, 18 decembrie 2013, Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea a organizat o amplă acțiune social caritabilă dăruind ajutoare constând în alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, dulciuri și jucării la peste 270 de familii defavorizate din județul Vâlcea. Acțiunea a fost coordonată de psiholog Maria Popescu, președinta Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe.

În deschidere, Grupul Coral Cameral „Cozia” de la Liceul de Artă „Victor Giuleanu” din Râmnicu Vâlcea, dirijat de Andrei Stănculescu, au încântat audiența cu un miniconcert de colinde. Evenimentul a fost moderat de scriitoarea Zenovia Zamfir, membră a Ligii Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

Printre cei prezenți la manifestare s-a aflat și Preasfințitul Părinte Emilian Lovișteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, care i-a felicitat pe colindători și pe membrele Asociației Liga Femeilor Creștine Ortodoxe pentru strădania depusă și a rostit un cuvânt de învățătură și de mângâiere pentru familiile defavorizate aflate în necazuri și suferință.

Felicităm Liga Femeilor Creștin Ortodoxe în frunte cu doamna președinte Maria Popescu pentru că an de an, lună de lună, sărbătoare de sărbătoare, aproape zi de zi se ostenesc aceste doamne și mame creștine pentru a face bucurii celor care sunt lipsiți și în suferință. Felicitările acestea nu sunt de conjunctură sau de context ci sunt din suflet pentru că sunteți în Biserica Mântuitorului Iisus Hristos și aceste doamne, aceste mame, asemenea tinerilor care v-au colindat sunt mâinile iubirii lui Dumnezeu. Căci Dumnezeu lucrează prin oameni dar trebuie să îl lăsăm să lucreze prin noi. Unii au o stare materială mai bună, alții o stare materială mai rea însă cu toții să fim demni, să fim buni creștini, să-i iubim pe semenii noștri, să îi înțelegem pe ceilalți de lângă noi și mai ales să-i înțelegem pe copii, pentru că ei exprimă de fapt dragostea lui Dumnezeu, curată, pentru fiecare dintre noi. Vă felicităm pentru această activitate frumoasă, desfășurată în preajma Nașterii Domnului. Să dea Dumnezeu ca fiecare dintre dumneavoastră, dintre noi, să se bucure din toată ființa de Nașterea Domnului, să primească daruri și să ofere daruri. Dumnezeu să vă binecuvinteze cu daruri alese, să colindați pe cei din familia și comunitatea dumneavoastră pentru că astfel se păstrează tradiția creștină și astfel vestim cu toții că Hristos S-a născut și se naște permanent în sufletele noastre dacă Îl lăsăm să ne bucure viața și să ne iubească în continuare și noi să iubim pe fiecare din semenii noștri. La mulți ani fericiți și sărbători binecuvântate!„, a spus Preasfințitul Părinte Episcop.

Alături de Părintele Ierarh la eveniment au mai luat parte Părintele Ion Predescu, Consilier Social-Misionar al Arhiepiscopiei Râmnicului și Părintele Emanoil Bărbuț, îndrumătorul spiritual al Asociației Liga Femeilor Creștine Ortodoxe din Râmnicu Vâlcea.

Doamna Psiholog Maria Popescu, președintele asociației, a adus mulțumiri tuturor celor care au contribuit la această acțiune: Arhiepiscopiei Râmnicului, Primăriei Râmnicului, SC Boromir Ind SRL Rm. Vâlcea, elevilor Colegiului Național de Informatică „Matei Basarab” coordonați de Prof. Violeta Negrea, elevilor Liceului de Artă „Victor Giuleanu” îndrumați de Prof. Luminița Stancu, Centrului Europe Direct și tuturor membrelor Ligii care, neobosite, de 20 ani reușesc să se mobilizeze și să ofere din puținul lor, bucurându-și semenii.

În cuvântul său, doamna președintă Maria Popescu a precizat: „Acțiunile noastre sunt susținute de sponsorii noștri și de conducerea Arhiepiscopiei Râmnicului, cărora le mulțumesc din tot sufletul că sunt alături de noi și ne susțin. Mulțumesc colegelor mele care se străduiesc să fie mereu la înălțime și alocă din timpul lor liber neprecupețind niciun efort în a aduce un zâmbet pe fețele celor mai puțin avantajați de soartă. Mulțumim Bunului Dumnezeu că și în acest an oamenii cu sufletul mare au înțeles că iubirea față de aproapele înnobilează cu adevărat ființa umană.”

„Sfânta Sărbătoare a Nașterii Domnului ne oferă prilejul de a fi alături de numeroasele familii aflate în evidența organizației noastre, cărora le-am oferit pachete cu alimente, haine și alte lucruri necesare.”, a spus doamna Delia Zamfirescu, vicepreședinte al Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe din Rm.Vâlcea.

Liga Femeilor Creștine Ortodoxe – este o organizație de femei care activează în sectorul nonguvernamental din anul 1992, având ca principală misiune implicarea femeilor din municipiul Râmnicu-Vâlcea în viața comunității vâlcene prin două tipuri de activități: a)- caritate (îndreptata spre cei aflați în nevoi); b)- educație moral-creștină.

Inițiativa înființării, pe lângă Arhiepiscopia Râmnicului, a unei asociații de femei ce vor milita în spiritul creștin-umanitar, a aparținut IPS Sale, Înaltpreasfințitului Părinte Irineu Popa, Mitropolitul Olteniei.

În cei 19 ani de activitate, paleta preocupărilor Ligii s-a concretizat într-o multitudine de activități, de la descoperirea, evidențierea, diagnosticarea și evaluarea nevoilor sociale ale unor familii numeroase sau persoane singure până la sprijin material pentru viața de zi cu zi, acordarea de ajutoare medicale pentru intervenții de urgență, informare pe diverse teme, până la organizarea de simpozioane și acțiuni culturale, organizare de pelerinaje la diferite mănăstiri din țară și din străinătate.

Deși este acreditată, de la începutul anului 2007, pentru realizarea a două tipuri de servicii sociale – informare și consiliere (psihologică, juridică, socio-medicală), cea mai mare pondere a serviciilor solicitate o reprezintă ajutoarele materiale și medicale.

Ceea ce s-a schimbat de-a lungul timpului a fost grupul-țintă către care asociația și-a îndreptat atenția. Deși nu este o regulă strictă, în prezent asociația sprijină acele persoane sau familii aflate temporar într-o situație de criză, familii cu foarte mulți copii sau persoane vârstnice singure, dar neinstituționalizate.

Comentarii Facebook


Știri recente