Acțiune de prevenire a consumului de droguri, la Sibiu

În parcul Sub Arini din municipiul Sibiu, membrii Centrului Local de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog împreună cu reprezentanții Sectorului social al Arhiepiscopiei Sibiului și voluntari de la Crucea Roșie au organizat miercurea aceasta o acțiune dedicată victimelor consumului de droguri. După un moment de rugăciune, s-au aprins lumânări și s-au împărțit, trecătorilor, fluturași și materiale informative cu privire la riscurile consumului de droguri.

„În urma protocolului de colaborare dintre Arhiepiscopia Sibiului, Agenția Națională Antidrog și Crucea Roșie Sibiu, aceste trei instituții s-au adunat astăzi pentru comemorarea victimelor consumului de droguri. Am oficiat un serviciu religios, după care am adresat un cuvânt de învățătură și, nu în ultimul rând, îndemnul de a se pune la adăpost atât cei tineri cât și vârstnicii, lucru pe care noi îl și facem prin derularea programului de prevenire, combatere a consumului de droguri în școli, în facultăți, în comunitate, prin preoți. Toate aceste acțiuni nu au alt scop decât acela de a informa comunitatea, școlile, despre pericolul pe care îl reprezintă consumul de droguri, fie ele droguri ușoare, fie etnobotanice, alcool sau tutun”, a precizat pentru TRINITAS TV Pr. Cons. Nicolae Rusu, Sectorul Social, Arhiepiscopia Sibiului

Cu prilejul Zilei Internaționale împotriva Traficului și Consumului Ilicit de Droguri, astfel de activități au fost desfășurate în întreaga țară.

Comentarii Facebook


Știri recente