Acțiune de donare de sânge la Cabinetul medical al Mănăstirii Putna

Viețuitorii Mănăstirii Putna au participat luni, 23 octombrie 2017, la o acțiune de donare de sânge desfășurată în cabinetul medical Sfântul Mare Mucenic Pantelimon al așezământului.

Mănăstirea Putna colaborează de mai mulți ani cu Centrul Judetean de Transfuzie Sanguina Suceava în scopul donării de sânge. În cadrul ultimei acțiuni de recoltare, o echipă de la centrul de transfuzie s-a deplasat la cabinetul medical al mănăstirii, unde monahii au donat sânge.

Conform paginii oficiale de Facebook a Mănăstirii Putna au fost recoltați aproximativ 15 litri de sânge, adică 38 pungi de 450 ml.

Cabinetul medical „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon” al mănăstirii a fost foarte frumos amenajat, bine organizat, astfel încât într-un timp scurt am reușit recoltarea a 38 de pungi de sânge, a declarat asistentul-șef Gabriela Lucanu de la Centrul Județean de Transfuzie Sanguină Suceava.

Starețul așezământului monahal, Arhim. Melchisedec Velnic, a făcut parte dintre cei care au donat sânge în cadrul acestei acțiuni.

În cadrul Cabinetului medical Sfântul Mare Mucenic Pantelimon activează medicul Sebastian Cătălin Mircea, monah la Mănăstirii Putna.

Foto credit: Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente