Acţiune de donare de sânge în Capitală. Voluntarii Catedralei Naţionale au venit însoţiţi de coordonatorul lor

De Ziua mondială a donatorului de sânge, 14 iunie, la Centrul de Transfuzie Sanguină al MApN din Capitală s-a desfășurat o acțiune de donare de sânge, informează Ziarul Lumina.

Acțiunea a fost organizată de mai multe instituții, după cum urmează: Patriarhia Română, Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”, Institutul de Medicină Militară, Brigada 30 Gardă „Mihai Viteazul”, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C. T. Nicolau”, Centrul de Trans­fuzie Sanguină Bucureşti.

”Prin exemplul personal îi motivăm pe cei din jur să ajute

Patriarhia Română a fost reprezentată de voluntarii de la Paraclisul Catedralei Naţionale, însoțiți fiind de Arhim. Ciprian Grădinaru, coordonatorul proiectelor întreprinse de aceștia.

Arhim. Ciprian Grădinaru a reiterat importanța acestei zile internaționale și a subliniat că Biserica are o contribuție majoră în colectarea de sânge la nivel național.

„În această zi, Patriarhia Română, care este şi iniţiatorul Campaniei Donează sânge! Salvează o viaţă!, a reuşit să aducă împreună foarte multe instituţii ale statului pentru a desfăşura această frumoasă acţiune de donare. Se cunoaşte că un singur donator poate salva trei vieţi. Nevoia de sânge din spitalele noastre este critică fiindcă există mulţi bolnavi, iar anumite boli necesită cantităţi mari de sânge”.

„Suntem solidari cu societatea românească, Biserica fiind întotdeauna prezentă acolo unde este atât bucurie, cât şi suferinţă. Biserica este prezentă în toate structurile societăţii întrucât noi toţi o alcătuim”.

„Prin exemplul personal îi motivăm pe cei din jurul nostru să ajute, la rândul lor, conştienţi fiind că donarea de sânge reprezintă un act al samarineanului milostiv care nu îl părăseşte pe cel căzut în suferinţă”, a spus Pr. Ciprian Grădinaru.

Colonelul farmacist Maria Cristina Ranetti, şefa Centrului de Transfuzie Sanguină al MApN, a adăugat că au donat sânge 50 de persoane care provin din structurile sistemului de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

„Au participat la acţiunea de donare de astăzi numeroase persoane, angajaţi şi studenţi din structurile de ordine publică şi de apărare naţională. Cu această ocazie, întregul colectiv al Centrului de Transfuzie Sanguină a fost angrenat în acţiune, salvarea pacienţilor reprezentând pentru noi o misiune zilnică”, a afirmat şi doctorul Ion Mihăiţă Emilian, medic primar în cadrul Secţiei de consultaţii donatori şi recoltare a Centrului de Transfuzie al MApN.

Patriarhia Română a iniţiat în 2013 campania naţională „Donează sânge! Salvează o viaţă!”. Cu ajutorul a peste 35.000 de donatori, au fost colectaţi până în prezent peste 20.000 litri de sânge.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro. 

Comentarii Facebook


Știri recente