Acțiune caritabilă la penitenciarele Jilava, Ploiești și Târgșor

Cu ocazia sărbătorii Sfinților Apostoli Petru și Pavel, ocrotitorii persoanelor private de libertate, Arhiepiscopia Bucureștilor organizează, prin intermediul Sectorului Social-Filantropic și Misionar, o acțiune caritabilă la penitenciarele Jilava, Ploiești și Târgșor.

Acțiunea constă în oferirea a 400 de pachete cu produse de igienă și cărți de rugăciune deținuților lipsiți de suport familial. Valoarea ajutoarelor oferite în cadrul acestei acțiuni social-filantropice se ridică la suma de 5.200 lei și este suportată în totalitate de Arhiepiscopia Bucureștilor.

În cadrul penitenciarelor din Arhiepiscopia Bucureștilor își desfășoară misiunea preoți capelani care acordă asistenţă religioasă persoanelor aflate în unităţile din sistemul administraţiei penitenciare.

Această lucrare pastoral-misionară se desfășoară în baza protocoalelor încheiate între Patriarhia Română și Ministerul Justiției, în vederea exercitării libertăţii religioase a deținuților în perioada executării pedepsei, pentru creşterea şanselor de reintegrare socială, comunitară şi familială a acestora, dar şi pentru oferirea asistenţei religioase angajaţilor şi cursanţilor din sistemul administraţiei penitenciare şi din instituţiile de învăţământ specifice.

Sfinții Apostoli Petru și Pavel au fost aleşi de Biserica Ortodoxă Română ca ocrotitori ai celor aflaţi în detenţie şi ai penitenciarilor din România datorită faptului că ambii au trecut prin lanţuri şi închisori din cauza mărtusiririi credinței în Mântuitorul Iisus  Hristos și au răspândit Evanghelia celor întemnițați.

Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor

Comentarii Facebook


Știri recente