Acţiune caritabilă în sprijinul persoanelor de vârsta a treia la Craiova

Seminarul Teologic “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, în parteneriat cu Parohia „Sfântul Ioan Botezătorul” din cartierul Craioviţa Nouă, derulează în această perioadă acţiunea caritabilă „Dăruind vei dobândi”, după cum aflăm de la Diac. Gheorghe Cioiu.

După cum au informat organizatorii, scopul este colectarea de fonduri financiare şi alimente neperisabile pentru persoanele de vârsta a treia, care acum, în pragul Sfintelor Sărbători de iarnă, sunt singure, bolnave şi au nevoie de ajutorul semenilor. În cadrul acestei acţiuni, duminică, 14 decembrie, la finalul Sfintei Liturghii săvârşite în Biserica Sfântul Ioan Botezătorul, Grupul coral al Seminarului Teologic„Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova, condus de părintele prof. Cristin Sperlea şi Grupul coral al Parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul”, condus de teologul Alin Mitroi, şi-au unit vocile într-un apreciat concert de colinde şi obiceiuri specifice Sfintelor Sărbători de iarnă.

“Prin acest concert dorim să realizăm o punte de legătură între credincioşii prezenţi în biserică, la Sfânta Liturghie şi cei care, din motive obiective şi binecuvântate de Dumnezeu, se află acasă şi nu pot fi alături de noi, la biserică. Pentru că avem în parohia noastră ” mulţi bătrâni singuri şi bolnavi, oameni care trebuie să simtă şi ei bucuria praznicului Naşterii Domnului” a mărturist părintele paroh Marius Neacşu.

După cum ne-a precizat părintele prof. Cristin Sperlea, concertul caritabil de la Parohia Sfântul Ioan Botezătorul face parte dintr-un dintr-un proiect mai amplu, derulat de Seminarul Teologic din Craiova sub genericul „Tinerii elevi seminarişti în viaţa pastorală a parohiei”. Un proiect ce presupune implicarea mai activă a elevilor seminarişti în viaţa parohiei, pentru a îmbina astfel activităţile practice cu noţiunile teoretice pe care le învaţă la seminar.

Comentarii Facebook


Știri recente