Acţiune caritabilă în sprijinul copiilor bolnavi de la Spitalul Judeţean din Craiova

Centrul social pentru persoane vârstnice „Renaşterea” din Craiova a găzduit astăzi, 18 decembrie 2014, un concert de colinde susţinut de preşcolarii de la Grădiniţa „Paradisul copiilor”, îndrumaţi de director Aurelia Sava, Corul Parohiei Craioviţa I, condus de pr. Marius Lunganu şi Grupul de colindători de la Liceul de Artă „Marin Sorescu” din Craiova, îndrumaţi de prof. Ileana Boldişor şi Luiza Raţiu, după cum ne-a precizat Diacon Gheorghe Cioiu.

La eveniment a fost prezent şi un grup de copii cu afecţiuni oncologice aflaţisub tratament la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, însoţiţi de pr. Marcel Răduţ Selişte, preot slujitor în această unitate spitalicească şi de prof. univ. dr. Polixenia Stancu, şefa Secţiei Oncologie. După încheierea concertului de colinde, elevii si cadrele didactice s-au deplasat la Secţia de Oncologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă unde au împărţit cadouri constând în cărţi de colorat, cărţi de poveşti, creioane colorate şi jucării, pentru copiii internaţi aici.

Acţiunea caritabilă desfăşurată în sprijinul copiilor cu afecţiuni oncologice face parte din proiectul educaţional de voluntariat şi filantropie „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi!”, derulat de şcolile gimnaziale din Filiaşi şi Almăj, judeţul Dolj, sub coordonarea părintelui Constantin Mladin, profesor de Religie şi Inspector Social în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei. „Dorim prin intermediul acestui proiect caritabil să dezvoltăm în rândul elevilor noştri spiritul de voluntariat şi de filantropie, de ajutorare a semenilor aflaţi în suferinţă, având permanent în faţă porunca Mântuitorului, care ne cere să ne iubim aproapele ca pe noi înşine”, a mărturisit părintele Constantin Mladin.

Comentarii Facebook


Știri recente