Acord privind amenajarea terenului Bisericii Sf Ilie din Craiova

La 27 iunie 2014, în Paraclisul mitropolitan „Sfântul Ilie Tesviteanul” din Craiova a fost semnat un acord între Primăria municipiului Craiova si Mitropolia Olteniei care prevede preluarea terenului din curtea sfântului locaș de către municipalitate, în vederea implementării unui proiect de reamenajare urbanistică a zonei. Conform proiectului inițiat de autoritățile publice locale, în zona din proximitatea Bisericii Sfântul Ilie va fi amenajată o piațetă cu pavaj de granit, bănci, alei și statui care se vor încadra într-un proiect mai amplu de reabilitare și reamenajare a centrului vechi al municipiului Craiova, după cum aflăm de la diac. Gheorghe Cioiu.

Prezent la eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a prezentat în fața jurnaliștilor prezenți câteva dintre argumentele care au stat la baza acordului semnat. „Vechea zonă a orașului trebuia restaurată, frumusețea ei arhitecturală trebuia pusă în evidență și era nevoie de sprijinul nostru pentru împlinirea acestei lucrări. Biserica, fiind a tuturor credincioșilor, a tuturor locuitorilor cetății, era normal să răspundă acestei necesități. În acest mod cred că ne aliniem și dorinței și eforturilor ca orașul Craiova să devină capitală culturală europeană. Iar cuprinderea noastră în planul general de reabilitare și înfrumusețare a urbei se realizează nu numai prin semnarea acestei înțelegeri, ci mai ales prin rugăciunile noastre pe care le adresăm Bunului Dumnezeu”, a spus IPS Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Îmbătrânirea demografică în România

Sociologii şi demografii definesc îmbătrânirea demografică drept creşterea ponderii persoanelor vârstnice – de peste 65 de ani – în cadrul efectivului total al populaţiei studiate, în detrimentul celorlalte categorii de vârstă – tinerii şi adulţii,…