Acord de cooperare între Ambasada României în Franța și Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale

Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale și Meridionale, și Ambasadorul României la Paris, Teodor Baconschi, au semnat, pe 13 octombrie 2008, Acordul de cooperare între Ambasada României în Franța și Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale și Meridionale.

Documentul a fost realizat la inițiativa Ambasadei, pentru a găsi modalitățile cele mai eficiente de a veni în ajutorul românilor care întâmpină probleme pe teritoriul Franței. El precizează că cele două instituții vor colabora pentru realizarea unui ghid destinat cetățenilor români aflați în dificultate. La realizarea acestuia va participa, cu fondul său de informație pe această temă, și prestigiosul institut La Documentation Francaise. Ghidul va fi distribuit, prin intermediul ambasadei și al parohiilor românești, în regiunea Ile-de-France, urmând ca, pe măsură ce acest proiect își dovedește utilitatea, să extindă informațiile la întregul teritoriu al Franței.

De asemenea, cele două părți vor pune bazele unui grup de reflecție, care va stabili dispozitivul administrativ prin care românii pot fi ajutați în mod concret și rapid. Odată pus în funcțiune în regiunea pariziană, acest dispozitiv va fi extins în regiunile unde există consulate și parohii românești.

Semnarea acordului consolidează buna cooperare dintre Ambasadă și Mitropolie, orientând eforturile comune spre rezolvarea problemelor de ordin social-administrativ cu care se confruntă anumiți cetățeni români aflați în Franța.

Comentarii Facebook


Știri recente