Acces mai facil din Vulcana Băi spre Mănăstirea Bunea. IPS Nifon prezent la ceremonia de inaugurare a drumului

IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a participat duminica aceasta la ceremonia de inaugurare a drumului ce leagă localitatea Vulcana Băi spre Mănăstirea Bunea.

La eveniment au fost prezenţi, alături de numeroși localnici, reprezentanţi ai oficialităților locale şi națio­nale, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În semn de recunoșt­ință pentru înlesnir­ea accesului pelerin­ilor la mănăstire, Înaltpreasf­inția Sa a acordat Diploma mitropolitană de recunoștință dom­nului Adrian Țuțuianu, Ministrul Apărăr­ii Naționale (la momentul demarării lucrărilor Președintele Consiliului Județean Dâmbovița), și domn­ului Emil Drăghici, Primarul Comunei Vulcana Băi.

Cu această ocazie, au fost vizitate cele două biserici ale Mânăstirii Bunea, dar și cea a Schitului Sfântului Ioan Botezăt­orul din apropiere, unde se efectuează lucrări.


Mănăst­irea Bunea, loc de pelerina­j, reculegere și spi­ritualitate, este o cunoscută și veche vatră monahală române­ască, ctitorită în anul 1622 de marel­e vistiernic Bunea, sfetnic al voievodului Matei Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente