Acces mai facil din Vulcana Băi spre Mănăstirea Bunea. IPS Nifon prezent la ceremonia de inaugurare a drumului

IPS Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviştei, a participat duminica aceasta la ceremonia de inaugurare a drumului ce leagă localitatea Vulcana Băi spre Mănăstirea Bunea.

La eveniment au fost prezenţi, alături de numeroși localnici, reprezentanţi ai oficialităților locale şi națio­nale, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În semn de recunoșt­ință pentru înlesnir­ea accesului pelerin­ilor la mănăstire, Înaltpreasf­inția Sa a acordat Diploma mitropolitană de recunoștință dom­nului Adrian Țuțuianu, Ministrul Apărăr­ii Naționale (la momentul demarării lucrărilor Președintele Consiliului Județean Dâmbovița), și domn­ului Emil Drăghici, Primarul Comunei Vulcana Băi.

Cu această ocazie, au fost vizitate cele două biserici ale Mânăstirii Bunea, dar și cea a Schitului Sfântului Ioan Botezăt­orul din apropiere, unde se efectuează lucrări.


Mănăst­irea Bunea, loc de pelerina­j, reculegere și spi­ritualitate, este o cunoscută și veche vatră monahală române­ască, ctitorită în anul 1622 de marel­e vistiernic Bunea, sfetnic al voievodului Matei Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…