Academia Română | Patriarhul Daniel i-a adus un ultim omagiu Academicianului Ionel-Valentin Vlad

Părintele Patriarh Daniel s-a aflat miercuri la Academia Română, unde a adus un ultim omagiu Academicianului Ionel-Valentin Vlad, trecut duminică la cele veşnice. Sicriul cu trupul neînsufleţit este depus la sediul instituţiei.

În timpul momentului comemorativ organizat astăzi, au rostit cuvinte personalităţi ale vieţii academice şi publice din România.

Patriarhul României a evidenţiat în mesajul său calităţile profesionale şi personale ale academicianului. Conducătorul Bisericii Ortodoxe Române a spus că Domnul Academician Ionel-Valentin Vlad ‘a fost un om profund credincios’.

Credinţa sa a moştenit-o ‘de la strămoșii săi maramureșeni, ca mai târziu să și-o consolideze pe rezultatele cercetărilor sale științifice’, el fiind un model de mărturisitor al credinței.

‘De fiecare dată când revenea pe plaiurile natale maramureșene, asista la diferite slujbe și ceremonii religioase în bisericile ortodoxe și se bucura mult de faptul că de fiecare dată i se oferea prilejul să se adreseze credincioșilor prezenți, îndemnându-i să cultive și să păstreze cu multă grijă credința strămoșească și valorile perene ale spiritualității creștine românești’, a explicat Preafericirea Sa.

La finalul cuvântului, Patriarhul a apreciat că ‘dincolo de bogata activitate profesională, Domnul Ionel-Valentin Vlad a cultivat în viața sa dedicată cercetării atât știința, cât și credința în Dumnezeu, fiind un om credincios și discret’.

Slujba de înmormântare a preşedintelui Academiei Române va avea loc joi, de la ora 10:30, în Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif din Bucureşti. Ceremonia de înhumare, cu onoruri militare, va avea loc de la ora 12:00, la Cimitirul Bellu Ortodox, pe Aleea Academicienilor.

Academicianul Ionel-Valentin Vlad a fost cercetător ştiinţific la Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei şi Radiaţiei, membru al Societăţii române de fizică, al Societăţii germane de fizică şi al Societăţii europene de fizică, precum și Profesor asociat la Facultatea de Fizică a Universităţii din Bucureşti.

El a devenit membru titular al Academiei Române din anul 2009, vicepreşedinte al acesteia din anul 2010, iar în anul 2014 Președintele celui mai înalt for ştiinţific şi cultural al României.

Foto Credit: Robert Nicolae / Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente