Academia Română își reabilitează sediul istoric și construiește o extensie

Guvernul României a aprobat săptămâna trecută indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea, și extinderea, inclusiv printr-un corp nou, a sediului istoric al Academiei Române.

Pe lângă modernizarea și reabilitarea corpului existent, se propune extinderea cu o construcție nouă de 8.500 de metri pătrați, care va găzdui cele 14 secții ale Academiei, birourile, dar și săli de întruniri și spații de primire și protocol.

Clădirea istorică a instituției va fi transformată într-un muzeu amenajat la standardele europene în domeniu. Aceasta va presupune introducerea unor pereți noi de beton armat, cămășuirea unor pereți din zidărie și înlocuirea planșeelor din lemn cu planșee din beton armat.

Noua clădire va avea 8.500 de metri pătrați. Foto: Facebook / Ministerul Lucrarilor Publice

La finalizarea proiectului, clădirile Academiei Române vor avea o suprafață construită desfășurată totală de 14.600 de metri pătrați. Durata estimată de realizare este de 30 de luni.

Proiectul prevede investiții de 188 de milioane de lei și ar urma să fie dezvoltat în patru etape. Din acești bani, 187 de milioane de lei vor veni de la Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar Academia Română va contribui cu 833.000 de lei.

Așa va arăta noua aulă sau una din sălile de întrunire. Foto: Facebook / Ministerul Lucrarilor Publice

Sediul istoric al Academiei Române din București se află într-un imobil construit în perioada 1911-1923 și consolidat în perioada 2007-2008. Clădirea se încadrează în clasa I din punct de vedere al riscului în caz de cutremur.

Clădirea actuală este pe Lista Monumentelor Istorice a Institutului Național al Patrimoniului, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii.

Sursa foto: Gandul.ro

Comentarii Facebook


Știri recente