Academia Română celebrează împreună cu Academia de Științe a Moldovei Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române

Academia Română și Academia de Științe a Moldovei vor organiza împreună, la Chișinău, sesiunea de „Lecturi academice“ dedicată sărbătorii naționale „Ziua Limbii Române”.

Manifestarea va avea loc vineri, 31 august 2018, începând cu ora 10:00, în Sala Azurie a Academiei de Ştiinţe a Moldovei.

La eveniment va participa Acad. Eugen Simion, președintele Secției de literatură și filologie a Academiei Române, care va susține prelegerea cu titlul „Cultura naţională şi provocările globalizării”.

Prelegerea va fi urmată de lansarea volumelor „Proza lui Mihai Eminescu“, de Acad. Eugen Simion şi „Modelul de existenţă Eugen Simion”, autor Mihai Cimpoi.

Evenimentul este organizat cu participarea Institutului de Filologie Română „B.P. Hasdeu“ din Chișinău, precizează Biroul de Presă al Academiei Române.

Ziua Limbii Române

Ziua Limbii Române este serbată în data de 31 august și a fost legiferată de Parlamentul României prin Legea nr. 53/2013.

Ziua Limbii Române a fost stabilită, în mod simbolic, la aceeași dată cu sărbătoarea similară instituită în anul 1990 în Republica Moldova sub numele „Limba Noastră” pentru a transmite mesajul că limba română este limba vorbită pe ambele maluri ale Prutului.

Foto credit: stiri24.md

Comentarii Facebook


Știri recente