Acad. Ioan Aurel Pop a conferențiat la Biserica Sfântul Silvestru din Capitală

Președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, a vorbit marți seara la Biserica Sfântul Silvestru din București despre unirea prin credință și Biserică la o conferință dedicată memoriei părintelui Constantin Galeriu.   

„Am vorbit despre rolul Bisericii și al credinței. Nu se poate vorbi despre Unire fără să aducem în discuție importanta forță coagulantă a credinței noastre răsăritene” a spus Academicianul Ioan Aurel Pop.

Președintele Academiei Române a precizat că a oferit exemple „din trecut referitoare la prezentul pe care îl trăim astăzi, subliniind că și credința și biserica ne-au ținut împreună”.

Conferința a reprezenta a cincea ediție din ciclul omagial „Părintele Galeriu de un leat cu țara”, informează Trinitas TV.

Evenimentul a fost moderat de părintele Cristian Galeriu, care a declarat că „serile acestea sunt închinate memoriei părintelui Galeriu în același timp și unității de neam realizate în 1918”.

„Am dorit să alăturăm aceste două evenimente pentru a aduce în fața oamenilor, pe de o parte, mai multe informații și mai multă cinstire pentru acest eveniment unic care s-a desăvârșit la 1 decembrie 1918, dar și informații despre viața părintelui Galeriu” a precizat părintele Cristian.

Întâlnirile dedicate memoriei Părintelui Galeriu se vor încheia cu un simpozion la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București în perioada 12-14 noiembrie.

Foto credit: captură Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente