Absolvenții teologi clujeni au depus jurământul de credință

În prezența Înaltpreasfințitului Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, cei peste 100 de absolvenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca au depus joi, 3 iulie, jurământul de credință față de Biserica Ortodoxă, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Momentul solemn al depunerii jurământului de credință a avut loc în Capela din incinta Campusului Teologic „Nicolae Ivan” din Cluj-Napoca. La ceremonie au participat membri din conducerea instituției și cadre didactice. La îndrumarea pr. prof. univ. dr. Vasile Stanciu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca, absolvenții au jurat că vor păzi și propovădui credința ortodoxă și învățăturile de credință, așa cum au fost alcătuite de Mântuitorul Iisus Hristos și predate de Sfinții Apostoli și Sfinții Părinți.

Moment important și solemn

La finalul ceremoniei, IPS Arhiepiscop și Mitropolit Andrei a vorbit despre importanța și solemnitatea momentului la care au luat parte absolvenții teologi: „Cred că nu realizăm cât de important este momentul acesta, în care se încununează o etapă din efortul pe care l-am depus pentru a studia teologia. Este un moment foarte important și solemn. Poate că nu toți dintre noi ne dăm seama de lucrul acesta”. Apoi, ierarhul i-a numit pe teologi modele pentru societate: „Într-o lume bulversată, în care e nevoie de noimă, de așezarea lucrurilor, cei chemați să facă această misiune sunt slujitorii Bisericii. Suntem noi, sunteți dumneavoastră și sunt toate generațiile de studenți teologi care absolvă această facultate”. În urma sesiunii de examene din lunile iunie-iulie a acestui an, au absolvit studiile la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca peste 100 de studenți și masteranzi.

Comentarii Facebook


Știri recente