Absolvenții Facultății de Teologie din Craiova au depus Jurământul de Credință

Absolvenții Facultății de Teologie a Universității din Craiova au depus astăzi, 11 septembrie 2013, Jurământul de Credință față de Biserica Ortodoxă. Evenimentul a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Paraclisul mitropolitan Madona Dudu, de către Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei și Decanul Facultății de Teologie din Craiova, înconjurat de un sobor format din preoți profesori și diaconi, a precizat Gheorghe Cioiu.

La final, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit tinerilor teologi despre importanța misiunii pe care și-au asumat-o prin acest jurământ.

„În perioada studiilor ne-am străduit și noi, profesorii, să vă împărtășim din cunoștințele teologice, din învățăturile de credință ale Bisericii noastre și n-am făcut altceva decât să vă îndreptăm pașii, așa cum spune Sfânta Scriptură, <i>Îndreptează pașii mei spre lucrarea poruncilor Tale!</i>. Deci am făcut o lucrare pedagogică, o lucrare de părinte duhovnicesc, care crește copiii și poartă de grijă ca membrii familiei să primească hrana necesară. Ne rugăm Bunului Dumnezeu să vă aibă în paza Sa, pentru că vă încredințăm unei lumi în permanentă schimbare care are nevoie de Cuvântul și ajutorul lui Dumnezeu”, le-a transmis absolvenților teologi, ÎPS Irineu.

Comentarii Facebook


Știri recente