A XVI-a ediție a Congresului ecumenic internațional de spiritualitate ortodoxă

Între 18 și 21 Septembrie 2008, la Mănăstirea din Bose (Italia) se desfășoară cea de-a XVI-a ediție a Congresului ecumenic internațional de spiritualitate ortodoxă. Această ediție are ca temă Paternitatea spirituală în tradiția ortodoxă. Tema este propusă pentru a se sublinia aspectele spiritualității ortodoxe, importanța și rolul ei în viața omului. Conferința de anul acesta este dedicată memoriei Preasfințitului Părinte Emilianos Timiadis(1916-2008), Mitropolit de Silvyria, autorul unor numeroase cărți și articole despre teme privind viața sacramentală, pastorală, spiritualitate ortodoxă, dialog ecumenic, monahism ortodox etc.

Printre invitații la acest Congres se numără personalități religioase marcante din Biserica Ortodoxă, Biserica Catolică și din Bisericile Reformate. De asemenea vor fi prezenți personalități ale vieții culturale din țări precum Franța, Germania, Italia, Rusia, România, Serbia, Bulgaria, Georgia, Liban, Austria, Belgia, Spania, Ucraina, Suedia, Luxemburg, Portugalia, Estonia, Cehia.

Din partea Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol este delegat Înaltpreasfințitul Athenagoras de Sinope, care va susține un referat despre viața și opera mitropolitului Emilianos de Sylviria.

Din partea Patriarhiei Moscovei participă o delegație formată din episcopul Savatij de Ceboksarsk alături de părintele Pavel Khondzinsky, părintele Georgij Sergeev, părintele Gerasim Djachkov și părintele ieromonah Daniil Vasilenko.

Biserica Ortodoxă Română este reprezentată de Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim al Mitropoliei Ortodoxe Române a Germaniei, Europei Centrale si de Nord, care va susține la încheierea Congresului referatul cu tema Paternitatea spirituală și lumea contemporană.

Concluziile și raportul final vor fi prezentate de părintele Enzo Bianchi, starețul Mănăstirii din Bose, gazda acestei Conferințe ecumenice.

Sursa: Mănăstirea din Bose

Comentarii Facebook


Știri recente