A XVI-a ediție a Conferinței Internaționale de Studii Patristice

La Oxford, a debutat luni, 8 august, cea de-a XVI-a ediție a Conferinței Internaționale de Studii Patristice, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul, organizat de Asociația Internațională de Studii Patristice, a reunit anul acesta aproximativ 800 de participanți.

Universitatea din București este reprezentată la acest eveniment, cel mai important în domeniul studiilor patristice, de către lect. univ. dr. Octavian Gordon, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’, care va susține o prelegere despre diferențele confesionale de traducere a textului patristic în românește. Conferința se încheie sâmbătă, 13 august. Comunicările din cadrul conferinței vor fi selectate de către o comisie specială, după care vor fi publicate în revista ‘Studia Patristica’, cea mai importantă publicație de studii patristice din lume.

Comentarii Facebook


Știri recente

Moaștele Sfântului Ioan Botezătorul ajung la Urziceni

Credincioșii din Urziceni pot aduce cinstire moaștelor Sfântului Ioan Botezătorul în Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, la finalul acestei săptămâni. Sfintele moaște ajung joi după-amiază, la ora 15.30. „Preoți, credincioși și copii purtând flori…