A XVI-a ediție a Conferinței Internaționale de Studii Patristice

La Oxford, a debutat luni, 8 august, cea de-a XVI-a ediție a Conferinței Internaționale de Studii Patristice, informează „Ziarul Lumina”. Evenimentul, organizat de Asociația Internațională de Studii Patristice, a reunit anul acesta aproximativ 800 de participanți.

Universitatea din București este reprezentată la acest eveniment, cel mai important în domeniul studiilor patristice, de către lect. univ. dr. Octavian Gordon, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ‘Justinian Patriarhul’, care va susține o prelegere despre diferențele confesionale de traducere a textului patristic în românește. Conferința se încheie sâmbătă, 13 august. Comunicările din cadrul conferinței vor fi selectate de către o comisie specială, după care vor fi publicate în revista ‘Studia Patristica’, cea mai importantă publicație de studii patristice din lume.

Comentarii Facebook


Știri recente

Episcopia Canadei: Conferințele Postului Mare, online

Episcopia Ortodoxă Română a Canadei vă invită la seria de întâlniri duhovnicești „Conferințele Postului Mare 2021 – «Prin ușile pocăinței spre bucuria Învierii»”. Întâlnirile vor fi transmise online (via Zoom/Facebook) în primele cinci duminici ale…