A XV-a întrunire a Comisiei Mixte de Dialog luteran-ortodox

La Wittenberg, în Germania, s-au încheiat astăzi, 6 iunie, lucrările celei de-a XV-a întruniri a Comisiei Mixte de Dialog luteran-ortodox, informează Radio TRINITAS. Este vorba despre o sesiune oficială de dialog între Bisericile Ortodoxe și Federația Luterană Mondială, întruniri care se desfășoară încă din 1981.

Reprezentantul Bisericii noastre este părintele profesor Viorel Ioniță, de la Facultatea de Teologie din București, în prezent Secretar ad-interim al Conferinței Bisericilor Europene: „Prin acest dialog am ajuns să cunoaștem mai precis cel puțin unele aspecte din doctrina lutheranilor. Ca și toate celelalte 14 întruniri de până acum, întrunirea de la Wittenberg a dezbătut două teme teologice. Prima a fost Natura și atributele Bisericii, respectiv Ființa și atributele Bisericii. În legătură cu această temă au fost prezentate referate din partea ortodoxă, dar și din parte lutherană, care au fost discutate, după care s-a adoptat un text comun prin care am identificat punctele comune, dar și diferențele asupra modului cum înțelegem Biserica”.

În cadrul reuniunii de la Wittenberg, părintele profesor Viorel Ioniță a prezentat un referat despre „Misiunea Bisericii Ortodoxe în secolul XX”.

Comentarii Facebook


Știri recente