A VII-a ediție a Taberei „Vara adolescenților”

La Complexul „Sfântul Nicodim”, situat lângă Mănăstirea Tismana, județul Gorj, s-a desfășurat tabăra „Vara Adolescenților”, organizată de Asociația Ortodoxă pentru o Lume Nouă (AOLN). 50 de elevi cu vârste cuprinse între 13 și 17 ani, din București, Sibiu, Avrig și Chișinău au ales să petreacă cinci zile de vacanță la Tismana. Ei au fost însoțiți de nouă adulți – profesori, psihologi și un preot – voluntari în proiectul „Dezvoltare – Autocunoaștere – Credință”, derulat de către AOLN cu scopul de a contribui la dezvoltarea abilităților personale ale adolescenților (comunicare, socializare, expresie artistică) și la responsabilizarea lor în relația cu prietenii, părinții, școala, comunitatea locală și Biserica.

Ediția din anul acesta a fost centrată pe tema valorilor morale, care structurează personalitatea creștinului și au efecte în viața socială. Din programul taberei au făcut parte întâlnirea cu locurile încărcate de spiritualitate de pe Valea Oltului, cateheza, ateliere creative și sportive, drumeție, dezbateri, concursuri, jocuri, film și foc de tabără. Propunând un alt mod de a petrece vacanța, și această ediție a taberei „Vara Adolescenților” a fost încă o provocare de descoperire firească a aproapelui, a sinelui și a lui Dumnezeu.

Participanții la tabără s-au arătat deosebit de încântați. „Această tabără a fost una dintre cele mai frumoase experiențe din viața mea. Am întâlnit oameni noi și diferiți, mi-am făcut noi prieteni, am învățat să fiu mai atentă la tot ce mă înconjoară, să mă bucur mai mult de ceea ce am, să mă concentrez asupra celor mai frumoase lucruri în viață, și anume: prietenia, iubirea și credința. Sper să ne vedem și la anul!”, a spus Denisa Topală. „Mi-am făcut o mulțime de prieteni cu care sunt sigură că voi ține legătura. Sunt fericită că am participat la aceste tabere și la week-end-urile tematice. Sunt niște amintiri și experiențe pe care nu le voi uita niciodată!”, a spus Ana-Maria Petrașcu potrivit Ziarul Lumina.

Comentarii Facebook


Știri recente