A VII-a ediție a taberei de icoane „Icoana contemporană din Ardeal”

În perioada 17-23 august 2013, Centrul Județean pentru Cultură Tradițională și Educație Artistică Mureș (C.J.C.T.E.A), organizează la Mănăstirea „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” str. Aurel Vlaicu, nr. 26A din SIGHIȘOARA, cea de-a VII-a ediție a taberei de icoane „Icoana contemporană din Ardeal”, potrivit reintregirea.ro.

În acest an participă la tabără artiști plastici iconari din județul nostru și din județele limitrofe, precum și elevi ai Școlilor Populare de Arte și persoane cu preocupări artistice care doresc să se inițieze în tehnica iconografică.

Participă BOGĂTEAN CĂLIN, coordonator proiect, COSTINAȘ ELENA, RODICA VESCAN, ADRIANA NEGHIRLĂ, NATALIA HĂRȘAN, CORNELIA HETREA, VIOLETA PETICĂ, KULCSAR PRVU MARINA, DOINA OLTEAN, EMILIA MANOLE, LEONTINA FARCAȘ, NEAMȚU DENISA MARIA

Tema acestei ediții este „Iisus Hristos, imagine și rugăciune a universalității creștine”.

Scopul taberei este cel al perfecționării și afirmării artiștilor creatori iconari, de asemenea, inițierea persoanelor cu sensibilitate și preocupări artistice, în tehnica iconografică într-un cadru monahal.

Creându-se un cadru de instruire colectivă, tabăra va permite descoperirea de noi talente, îmbogățindu-se astfel patrimonial uman cultural precum și:

  • Realizarea unui schimb benefic de experiență în domeniul tehnicii iconografice.
  • Interacțiunea iconarului cu viața monahală precum și cu obiceiurile religioase privind cultul icoanelor și trăirea duhovnicească prin actul de creație și rugăciune.
  • Participarea interactivă obligatorie la slujbele religioase oficiate în incinta mănăstirii.

Prin aceasta se dorește promovarea artei iconografice tradiționale moștenite, creând astfel o continuitate a vechilor centre iconografice din Ardeal, atât de renumite în țară și peste hotare. Tabăra de creație se va finaliza cu o expoziție itinerantă care se va desfășura conform graficului stabilit de organizatori.

Comentarii Facebook


Știri recente