A V-a ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei

În perioada 24-27 iulie 2014, Arhiepiscopia Iașilor organizează la Nemțișor cea de-a V-a ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cu tema „Tinerețe și mărturisire. Tinerii – principalii mărturisitori ai culturii vieții împotriva unei culturi a morții”, potrivit mmb.ro. Începând de astăzi până duminică, în fiecare dimineață, pe un podium amenajat în incinta taberei, va fi săvârșită Sfânta Liturghie, iar programul manifestării va cuprinde pelerinaje, ateliere, activități sportive, concerte, vizionare de filme și rugăciuni în comun.

La Nemțișor, aflat în vecinătatea Mănăstirii Neamț și a Schitului Icoana Nouă, a debutat aseară cea de-a V-a ediție a Adunării Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei. La această tabără, organizată de Arhiepiscopia Iașilor, în acest an sub genericul „Tinerețe și mărturisire. Tinerii – principalii mărturisitori ai culturii vieții împotriva unei culturi a morții”, în contextul Anului comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni, participă 600 de tineri din județele Moldovei, dar și din alte județe ale țării și din străinătate. În fiecare zi se va sluji Sfânta Liturghie, care va fi urmată de sesiuni de lucru pe grupe. Programul va cuprinde pelerinaje, ateliere, activități sportive, concerte, pelerinaje, vizionare de filme etc. Tabăra se va încheia duminică, 27 iulie, după concluziile întâlnirii în plen.

După cum ne-a declarat părintele protosinghel Nicodim Petre, coordonatorul Compartimentului asociații de tineret din cadrul Sectorului de misiune, statistică și prognoză pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor, Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, se va afla în mijlocul tinerilor de la Nemțișor mâine-dimineață, când va oficia Sfânta Liturghie arhierească. Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, va oficia Sfânta Liturghie duminică, 27 iulie, în ultima zi a taberei. De asemenea, Preasfințitul Siluan, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, va fi prezent la întâlnirea de la Nemțișor.

Vom reveni cu mai multe detalii despre Adunarea Tinerilor Creștini Ortodocși din Mitropolia Moldovei și Bucovinei, cât și cu impresii de la participanți în zilele următoare.

Comentarii Facebook


Știri recente