A treia zi de Crăciun la Patriarhie

În a treia zi de Crăciun numeroși credincioși s-au aflat pe Colina Bucuriei să aducă cinstire Sfântului Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan, sărbătorit de Biserica Ortodoxă astăzi, 27 decembrie 2014. Sfânta Liturghie a fost oficiată în Catedrala Patriarhală de către Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţia Sa a vorbit despre viaţa si virtuţile Sfântului Arhidiacon Ştefan.

“A treia zi de Crăciun serbăm pe Sfântul Arhidiacon Ştefan, Întâiul Mucenic al Bisericii creştine, dar precum ştim din învăţătura Sfintei noastre Biserici şi din sensul Întrupării Mântuitorului nu este o zi de întristare, ci este o zi de bucurie pentru că iată se încununează primul martir al Bisericii creştine, un om se jertfeşte pentru Dumnezeu. Hristos Care a venit să mântuiască pe toţi oamenii Se jertfeşte pentru noi toţi şi iată primul om din Împărăţia harului se jertfeşte pentru Hristos. Acesta este simbolul şi sensul acestei sărbători căci dacă Mântuitorul Hristos a adus pe pământ dumnezeirea Sa pe care a unit-o cu umanitatea iată acest prim martir al Bisericii creştine duce în Cer prin încununarea sa o părticică din pământul nostru smerit”, a evidenţiat Preasfinţitul Părinte Ieronim.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Grupul psaltic Tronos al Patriarhiei Române, dirijat de către Arhid. Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Comentarii Facebook


Știri recente