A treia zi de Crăciun la Catedrala Episcopală din Giula, Ungaria | În imagini

În a treia zi de Crăciun, Episcopul Siluan al Ungariei a oficiat Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Giula.

La slujbă au participat credincioși din oraș, de la Liceul Românesc „Nicolae Bălcescu”, dar și din România, din orașul Brașov.

Foto credit: Episcopia Ungariei

La predică, ierarhul vorbit despre viața Sfântului Arhidiacon Ștefan, cel dintâi dintre mucenicii Bisericii, care arată că „unul dintre rosturile Bisericii este de a ne ajuta în orice timp și împrejurare, pentru că ea nu este bună și necesară doar în timp de pace, ci și la vreme de încercare, deoarece ea pregătește cetățeni pentru Împărăția Cerurilor”.

„Sfântul Ștefan, descoperindu-L pe Hristos, a săvârșit cu dragoste slujirea Bisericii și a semenilor săi, dar vestind adevărul, nu s-a dat înapoi de la primirea morții mucenicești, prin ucidere cu pietre, arătând astfel care trebuie să fie scopul suprem al vieții creștine și anume, viața cea veșnică, petrecută în cer, împreună cu Hristos și cu toți Sfinții Săi”, a afirmat Preasfinția Sa.

Foto credit: Episcopia Ungariei

Părintele Episcop i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Arhidiacon Ștefan și a anunțat și programul slujirilor de la Catedrala din Giula cu ocazia apropierii trecerii în noul an civil. 

Bradul de Crăciun din lăcaşul de cult. Foto credit: Episcopia Ungariei

Foto credit: Episcopia Ungariei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente