A treia zi a Congresului dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena

Congresul Internațional organizat de Patriarhia Română, în cinstea Sfinților Împărați Constantin și Elena, s-a încheiat, în această după amiază, la Palatul Patriarhiei. Au participat istorici, teologi și oameni de cultură de la Universități din întreaga Europă.

Timp de trei zile, ei au susținut lucrări științifice care au evocat contribuția Împăratului Constantin la manifestarea creștinismului în primele secole creștine.

Mai multe detalii a oferit pentru Radio TRINITAS Preasfințitul Varlaam Ploieșteanul, Episcopul vicar-patriarhal: „Moderatorii secțiunilor au apreciat ca fiind un congres foarte reușit care a evidențiat personalitatea Împăratului Constantin cel Mare, rolul lui în asigurarea libertății religioase pentru toți cetățenii imperiului, dar mai ales politica sa de favorizare a Bisericii și a creștinilor. De asemenea, comunicările care s-au prezentat la acest congres au adus o serie întreagă de noutăți, noi izvoare literare, arheologice, numismatice și de altă natură care aduc noi lumini în jurul personalității Sfântului Constantin și a rolului lui în răspândirea creștinismului, în apărarea dreptei credințe, în stabilirea unei legislații laice, cât și bisericești, care să reglementeze toate aspectele vieții religioase, ale raporturilor dintre Biserică și stat. Această reușită a congresului se datorează și faptului că referenții invitați sunt mari personalități din domeniul teologiei, al istoriei, al cercetărilor arheologice, din țară și din străinătate, profesori de la universități celebre cu contribuții cunoscute în lumea întreagă, în acest domeniu, istoria, spiritualitatea secolului al IV-lea”.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

O săptămână de post și filantropie: Repere

A cincea săptămână din Postul Mare a fost o nouă săptămână a filantropiei la nivelul Bisericii Ortodoxe Române. Grăuntele de lumină Una dintre cele mai consistente campanii filantropice se desfășoară la Iași. În cadrul proiectului…

Muzeu băcăuan dedică o expoziție Mănăstirii Bogdana de pe Valea Trotușului, unde a fost stareț Sf. Teodosie de la Brazi

Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacău, în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, a inaugurat joi expoziția foto-documentară „Istorie, Sfințenie și Moștenire: Mănăstirea Bogdana”. Au fost expuse fotografii, manuscrise, documente, obiecte liturgice și de cult și icoane, precum și…