A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R. în sărbătoare

În perioada 18-19 iunie 2016 mai mulţi tineri bucureșteni au aniversat ziua națională A.S.C.O.R. și L.T.C.O.R. la Valea Plopului, întrucât Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români, alături de Liga Tinerilor Creștin-Ortodocși Români, se află sub patronajul Preasfintei Treimi, după cum ne-a precizat Andreea Gheorma.

Îndreptându-se spre Valea Plopului, tinerii au făcut un mic popas în orașul marelui Nicolae Iorga-Vălenii de Munte, unde au fost primiți de membrii L.T.C.O.R. – Vălenii de Munte. Tinerii bucureșteni au participat la slujba Parastasului oficiată în Biserica Mănăstirea din Protoieria Valenii de Munte, după care au vizitat Muzeul Memorial Nicolae Iorga, Muzeul de Etnografie al Văii Teleajenului, Muzeul de Artă Religioasă Nicolae Iorga, Muzeul Natura Văii Teleajenului și Biserica Nica Filip. În după-amiaza zilei a avut loc întâlnirea studenților cu părintele Nicolae Tănase și cu părintele diacon Rafael Tănase, care le-au răspuns la întrebări. Ziua s-a încheiat cu participarea, alături de copiii pe care îi are în grijă asociaţia ProVita, la slujba Vecerniei.

În dimineața zilei de 19 iunie, tinerii au participat la Sfânta Liturghie, urmată de Vecernia plecării genunchilor. Din program nu au lipsit plimbările prin împrejurimi și discuțiile cu copiii și adolescenții din centrul ProVita Valea Plopului.

Comentarii Facebook


Știri recente