A patra etapă a crosului sportiv Campionii Bucuriei

În a doua zi a manifestărilor dedicate cinstirii Sfântului Neagoe Vodă Basarab, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a organizat a patra etapă a crosului sportiv Campionii Bucuriei. Competiția s-a desfășurat în municipiul Pitești și a adunat la start 558 de copii, proveniți din 7 școli generale ale orașului.

În competiția desfășurată astăzi a existat o secțiune și pentru seniori, fiind înscriși la start șapte persoane cu vârste între 57 și 79 de ani, ne-a mărturisit Pr. Necula Ciprian.

Evenimentul s-a desfășurat în prezența și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Calinic, fiind de față și domnul Tudor Pendiuc, primarul municipiului Pitești.

Ca și la celelalte trei etape desfășurate în cuprinsul Eparhiei, au fost prezenți în municipiul Pitești, trei mari campioni ai sportului românesc: Ionuț Iftimoaie, luptător K1, campion Local Kombat al României și campion al Italiei de Kickboxing, Andreea Răducan, medaliată cu aur pe echipe și argint la sărituri, la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000, multiplă medaliată cu aur și argint la campionatele mondiale de gimnastică artistică și Tiberiu Dolniceanu, campion mondial și european la scrimă, vicepreședintele Federației Române de Scrimă.

Startul competiției a fost dat de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic la Palatul Copiilor, aflat în pădurea Trivale. Distanța parcursă până la Biserica Domnească Sfântul Mc. Gheorghe a fost de aproximativ 2 km. Într-un cadru special amenajat, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a oferit elevilor și seniorilor: medalii, diplome și premii în bani. De asemenea fiecare participant a primit gratuit un tricou inscripționat cu sigla Eparhiei.

Evenimentele sportive desfășurate ieri și astăzi în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, au fost organizate prin implicarea directă a părintelui consilier Caliopie Cristian Ichim.

Crosul sportiv <i>Campionii Bucuriei</i> va continua cu încă două etape în protoieriile: Topoloveni și Mioveni, urmând ca în ziua de 28 octombrie, la Curtea de Argeș, să se desfășoare etapa finală, la care vor participa, câștigătorii competițiilor organizate în cele 6 protoierii ale Eparhiei.

În cadrul manifestărilor organizate de Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, în această seară, la orele 18.00, iubitorii de muzică au venit să asiste la un concert extraordinar, care a adus în fața Catedralei Arhiepiscopale: Corala Armonia din Arhiepiscopia Tomisului, Filarmonica din Pitești și un grup de tineri dirijați de profesorul Cristian Matei.

Comentarii Facebook


Știri recente