A opta promoție a Liceului Ortodox din Oradea a absolvit studiile. PS Sofronie a fost prezent la momentul festiv

La Liceul Ortodox Episcop Roman Ciorogariu din Oradea a avut loc miercuri, 24 mai 2017, Festivitatea de absolvire. Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a fost prezent la eveniment.

Promoția 2013-2017, este a opta promoție de absolvenți ai Liceului Ortodox din Oradea, liceu care a luat ființă în urmă cu zece ani, la inițiativa PS Sofronie, informează Pr. Cristian Rus, consilier cultural și relații mass-media al Eparhiei.

Festivitatea a fost precedată de Sfânta Liturghie și o slujbă de Te Deum, oficiate de Pr. Radu Rus, directorul liceului, împreună cu soborul părinților profesori, în Paraclisul Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana.

În sala de festivități a instituției, după intonarea imnului național și a troparului Învierii, PS Sofronie a rostit un cuvânt de binecuvântare adresat tinerilor absolvenți.

Liceul în care ne aflăm este un dar al lui Dumnezeu pentru noi toți, dar în primul rând este darul și binecuvântarea Lui pentru voi, dragi elevi, care învățați aici, a spus Preasfinția Sa.

Ierarhul a subliniat faptul că realizările nu trebuie să fie motiv de mândrie personală ci motiv de recunoștință față de Dumnezeu.

În momentele festive ale vieții suntem chemați să reflectăm la ceea ce se întâmplă cu adevărat în viața noastră (…) atunci ne dăm seama că, de fapt, ceea ce am făcut nu ar fi fost cu putință dacă nu era Dumnezeu cu noi, nevăzut, fără zgomot, discret, a adăugat Chiriarhul Oradiei.

La final, PS Sofronie i-a îndemnat pe absolvenți să se apropie de Dumnezeu și să sporească în rugăciune.

În continuare, a luat cuvântul Florin Negruțiu, inspector şcolar pentru disciplina Religie în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Bihor, care a felicitat instituția și pe absolvenți.

Ca în fiecare an, Chiriarhul Oradiei a oferit premii speciale pentru absolvenții care s-au remarcat în diferite domenii de activitate și de studiu.

  • Premiul Dumitru Stăniloae, pentru cel mai bun rezultat la învățătură pe tot parcursul anilor de studiu, i-a revenit șefului de promoție George Sabău. Tot el a primit premiile Episcop Dr. Andrei Magier, pentru Dogmatică și Studii biblice și Episcop Roman Ciorogariu, pentru rezultate deosebite la disciplina Istorie bisericească.
  • Pentru conduită morală ireproșabilă, Premiul Episcop Dr. Nicolae Popovici, i-a fost acordat absolventului Flaviu Fraiu.
  • Pentru participare și implicare activă în viața liturgică, absolventul George Vid a primit Premiul Episcop Dr. Vasile Coman și Premiul Diacon Nicolae Firu, pentru Muzică bisericească.
  • Șerban Satmari a primit Premiul Sfântul Vasile cel Mare pentru Patrologie.
  • Pentru implicare în activități culturale, Andrei Botici a primit Premiul Sfinții Împărați Constantin și Elena.
  • Premiul Sfântul Arhidiacon Ștefan i-a revenit absolventului Romeo Corb, pentru implicare în activități filantropice.

Premiile au constat în cărți cu conținut teologic, educațional și filantropic apărute la Editura Episcop Nicolae Popovici a Episcopiei Oradiei.

Comentarii Facebook


Știri recente