A început Tabăra Internațională de la Mănăstirea Oașa dedicată tinerilor români din diaspora

Arhiepiscopia Alba Iuliei organizează, în perioada 18-27 iulie, cea de a patra ediție a Taberei Internaționale de la Mănăstirea Oașa, dedicată tinerilor români din diaspora și din țară.

Timp de 10 zile, cei peste 170 de tineri participanți vor lua parte la programul așezământului monahal, care include participarea la slujbe, la activitățile gospodărești, conferințe, dialoguri duhovnicești și lecții de muzică psaltică.

Marți, după perioada de acomodare, participanții și-au ales ascultările pe care urmează să le îndeplinească pe parcursul proiectului și au vizionat filmul „Petre Țuțea. Viața și Faptele unui patriot”.

În zilele următoare, tinerii vor participa la diferite conferințe și seri duhovnicești susținute de diac. Sorin-Adrian Mihalache și de pr. Radu Preda din München. De asemenea, vor avea oportunitatea de a discuta cu părinții de la Mănăstirea Oașa pe diferite teme de interes.

Prezent la toate edițiile de până acum, anul acesta, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, le va vorbi tinerilor despre rugăciunea inimii și îi va introduce pe aceștia în tainele acestei practici.

Tabăra se va încheia miercuri, de sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Pantelimon, ocrotitorul așezământului monahal.

Programul integral al Taberei Internaționale de la Mănăstirea Oașa poate fi vizualizat aici.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente