A început reconstrucția Bisericii „Sfânta Maria” din SUA

Biserica ‘Sfânta Maria’ din Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi a suferit în luna mai din acest an distrugeri parțiale din cauza unui incendiu izbucnit din cauze necunoscute. De curând, au început lucrările de reconstrucție. În ziua de 28 mai, Biserica românească ‘Sfânta Maria’ din Dacula, SUA, trebuia să fie târnosită. Însă, în ziua de 5 mai, lăcașul de cult a fost distrus parțial de un incendiu. Datorită eforturilor pompierilor, focul a fost stins repede și astfel pierderile nu au fost enorme. Cu toate acestea, din nou este nevoie de foarte multă muncă și fonduri financiare pentru refacerea lăcașului de cult distrus de flăcări. Astfel, de curând a început reconstrucția.

‘Au fost momente grele, pline de durere și de zdrobire sufletească. Biserica sufletească pe care am construit-o de la suflet la suflet nu poate fi arsă, nici dărâmată așa ușor, de aceea în unitatea noastră și voința acestuia de a fi împreună în aceste clipe de necaz stă toată puterea de refacere a lăcașului nostru de cult. Ne rugăm pentru ca Dumnezeu să se milostivească spre noi, să ne întărească și să ne învețe cum să fim smeriți și ascultători în momente de necaz’, a precizat părintele paroh Nicolae Clempuș, după cum ne informează ‘Ziarul Lumina’.

După stingerea incendiului au fost salvate icoane și piese de mobilier bisericesc, care au fost recondiționate. ‘Semnele și puterea lui Dumnezeu s-au arătat prin faptul că icoanele de pe iconostasul nou și toate icoanele de pe pereți nu au fost distruse. Crucea din Sfântul Altar, cât și Sfânta Masă, deși s-au aflat în mijlocul focului, nu au ars și astfel le vom putea folosi în continuare. Ele vor fi în timp mărturie a acestei suferințe sufletești care ne-a cuprins pe toți’, a mai precizat părintele paroh. Până la finalizarea lucrărilor, slujbele religioase se săvârșesc în aer liber, pe o scenă amplasată în curtea bisericii. Parohia ortodoxă română ‘Sfânta Maria’ a fost înființată în mai 2000.

Comentarii Facebook


Știri recente