A început Olimpiada de Religie!

Potrivit calendarului Ministerului Educației, în această perioadă se desfășoară olimpiadele locale la toate disciplinele. În Capitală, olimpiada la Religie, faza pe municipiu, este programată pentru prima zi a lunii martie. Concursul va fi organizat și pentru elevii de alte confesiuni.

„Ziua de 1 martie a fost aleasă în calendarul activităților extracuriculare de către Ministerul Educației Naționale ca ziua în care să se desfășoare Olimpiada la disciplina Religie pentru absolut toate cultele din Municipiul București, pentru clasele 7-12, dar este și ziua în care se desfășoară Olimpiada, faza pe Municipiu, și la disciplinele teologice pentru învățământul liceal, teologic și seminariile teologice ortodoxe pe întreg cuprinsul țării”, a spus Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B.

Tematica pentru olimpiadă cuprinde materia studiată de la începutul anului școlar și până în prezent.

„Fiind o fază superioară gradul de dificultate este mult mai ridicat decât cel de la faza pe sector. Ca și structură vor fi trei tipuri de subiecte, dar structura va fi diferită, complexitatea subiectului va fi puțin mai ridicată ca să dea posibilitatea tuturor celor care s-au străduit să demonstreze că ceea ce au învățat și stăpânesc foarte bine”, a mai declarat pentru TRINITAS TV Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B.

Faza națională a olimpiadei de Religie se va ține la Slatina, în perioada 7-11 aprilie. Pentru seminariști și elevii liceelor teologice, concursul la nivel național va fi găzduit de municipiul Alba Iulia în Săptămâna Luminată.

„Pentru faza națională la disciplina religie sunt calificați câte trei elevi pe an de studiu. Pentru disciplinele teologice se califică un singur elev pentru fiecare an de studiu și sunt patru discipline: Clasa a IX-a – Vechiul Testament, Clasa a X-a – Noul Testament, Clasa a XI – Istoria Bisericii Ortodoxe Române și Clasa a XII-a va avea Dogmatica Ortodoxă. Potrivit legislației în vigoare, elevii care se califică la faza națională locul I la acele discipline la care se susține și examen de admitere la facultate, ei vor fi admiși direct cu acest concurs pe locurile de la facultate, devenind studenți puțin mai devreme”, a mai spus Pr. Prof. Gheorghe Dogaru, inspector de Religie, I.S.M.B.

Calendarul concursurilor școlare organizate de Ministerul Educației, printre care și olimpiada de Religie, poate fi consultat pe site-ul ministerului, edu.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente