A început noul an şcolar. PS Timotei Prahoveanul a binecuvântat elevii bucureşteni

În toate şcolile din ţara noastră au început luni, 12 septembrie 2016, cursurile pentru noul an şcolar. În Bucureşti, la festivitatea de deschidere de la Şcoala Eugen Barbu au participat sute de copii. Aceştia au fost încântați de începerea noului an școlar şi și-au propus rezultate mai bune la învățătură.

Ceremonia a început cu o slujbă de binecuvântare săvârșită de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

La final, Preasfinţia Sa a transmis un mesaj elevilor, părinților și cadrelor didactice, după cum informează Radio TRINITAS.

Este o zi de sărbătoare care nu se înscrie doar în calendarul şcolii în incinta căreia ne aflăm, în calendarul de suflet al românilor, al celor care privesc spre lumină şi care doresc ca toţi copiii lor să înveţe pentru a fi de folos ţării, neamului şi Bisericii. Aceşti copii reprezintă prezentul şi viitorul pământului pe care ne aflăm. De aceea, grija deosebită a Bisericii, a familiei şi a şcolii se îndreaptă în primul rând spre ei, a spus ierarhul.

La eveniment a participat și Gabriela Firea, Primarul general al Capitalei.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente