A început Festivalul de Muzică Bizantină de la Iași. Concertele, exclusiv online

Echipa de organizare a Festivalului de Muzică Bizantină de la Iași (IBMF) a decis să organizeze evenimentul exclusiv online. Decizia de ultimă oră a fost transmisă marți, cu două zile înaintea deschiderii oficiale.

„Păstrăm posibilitatea întâlnirii directe cu invitații noștri, în cadrul slujbelor – Sfânta Liturghie și Privegherea. Publicul doritor va avea ocazia să-i asculte pe invitații noștri speciali în toate aceste momente, prin participarea la slujbele din biserică, precum și în mediul online”, a transmis IBMF într-un comunicat remis Basilica.ro.

Festivalul a început joi dimineață cu Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Mitropolitană. A urmat deschiderea oficială, transmisă live pe pagina de Facebook a festivalului:

Ediția a patra IBMF este dedicată monahismului.

„Invitații din străinătate participă cu o serie de materiale înregistrate și realizate special pentru festival. Practic, ediția a patra înseamnă pentru noi o continuare a muncii depuse în ultimii doi ani, în care ne-am dedicat monahismului ortodox. În acest sens, avem invitate coruri de mănăstiri foarte importante”, a declarat pentru Doxologia Andreea Ogăraru, director executiv IBMF.

Tot în cadrul evenimentului, prof. dr. Georgios Konstantinou va susține un atelier despre dirijat.

Vezi programul complet.

Urmărește concertele live, pe pagina de Facebook a festivalului.

Foto: Captură de ecran Facebook IBMF

Comentarii Facebook


Știri recente