A început Festivalul Concurs de Muzică Bisericească „Lăudaţi pe Domnul”

Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române organizează anul acesta ediția a XI-a a Festivalului Concurs Naţional de Muzică Bisericească Lăudaţi pe Domnul! în perioada 11 iunie – 27 octombrie.

Manifestarea este dedicată Centenarului Marii Unirii de la 1918 și își propune să contribuie la cultivarea conștiinței unității de credință și de neam prin muzica bisericească.

Anul acesta secțiunile festivalului-concurs sunt: interpretare corală (necompetitivă) și compoziție muzicală (competiție).

Secţiunea Interpretare

La această secțiune sunt invitate următoarele coruri:

  • Corul Bărbătesc din Finteușu Mare, județul Maramureș;
  • Capela Corală Moldova a Instituției Publice Naționale a Audiovizualului Compania „Teleradio-Moldova” din Chișinău;
  • Corul de Copii Radio din București;
  • Corala Bărbătească Te Deum Laudamus din București;
  • Grupul Psaltic al Mănăstirii Nera din județul Caraș-Severin.

Repertoriul abordat de fiecare cor va fi în limba română și va include cântări religioase ortodoxe și cântări patriotice sau folclor autentic.

În cadrul acestei secțiuni sunt programate trei concerte, astfel:

  • vineri, 26 octombrie 2018, între orele 19.00-20.30, la Biserica Sfântul Elefterie – Nou, Paraclis Patriarhal;
  • vineri, 26 octombrie 2018, între orele 19.00-20.30, la Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București;
  • sâmbătă, 27 octombrie 2018, între orele 18.00-19.40, la Palatul Patriarhiei – Aula Magna Teoctist Patriarhul.

Secţiunea Compoziție

La această secţiune sunt invitaţi să se înscrie compozitori de muzică, care vor compune o piesă muzicală, pentru cor mixt sau de voci egale, a cappella, cu sau fără instrumente neacordabile, având ca temă unitatea de credință și de neam a poporului român.

Evaluarea lucrărilor se va face în perioada 17-28 septembrie 2018, iar primii trei compozitori clasați vor fi premiați în cadrul concertului din ziua de 27 octombrie 2018, organizat cu prilejul hramului Catedralei Patriarhale.

Mai multe informații cu privire la desfășurarea acestui festival puteți găsi pe site-ul Patriarhiei Române sau pe pagina de Facebook a evenimentului.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente