A III-a ediție a Taberei de Spiritualitate Ortodoxă a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei

Localitatea Aneto din Pirineii Catalani a găzduit, în perioada 24-31 iulie 2011, cea de-a treia ediție a Taberei de Spiritualitate Ortodoxă a Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei.

După cum ne informează pr. Daniel Șimon, Consilier pentru Cultură și Tineret al Episcopiei Spaniei și Portugaliei, la această tabără au participat 30 de copii și tineri, cu vârsta cuprinsă între 10 și 16 ani, din Spania, Portugalia și România. Pe toată durata taberei, tinerii s-au bucurat de prezența Preasfințitului Timotei, Episcopul Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, care i-a îndrumat duhovnicește și le-a dăruit tuturor insigne și șepci personalizate cu inscripția taberei.

Programul taberei s-a desfășurat după un plan care urmărește integrarea liturgică a participanților, prin rugăciuni de dimineață și de seară, înainte și după masă, precum și prin participare la Sfânta Liturghie. Fiecare zi a avut în desfășurare mai multe ateliere: de iconografie, de dans popular, de muzică bisericească și populară românească. Competițiile sportive și expedițiile montane au fost nelipsite și au întărit spiritul de echipă al tinerilor.

Fiecare participant a realizat o icoană pictată pe lemn, luată acasă ca amintire a acestor zile.

Împreună cu participanții taberei catolice din Aneto s-au făcut două expediții montane și o excursie în parcul național Aigüestortes, unde, după un efort susținut, au fost admirate: cascada Sfintei Treimi, râul Sf. Nicolae, lacul San Mauricio… S-a vizitat apoi stațiunea montană Caldes de Boí, din frumoasa zonă Vall de Boí, foarte bine conservată din punct de vedere artistic, unde s-au păstrat cele mai frumoase biserici romanice de acum 1000 de ani, biserici de piatră, pictate în interior, precum bisericile ortodoxe, iar unele dintre ele, pictate și pe exterior.

În ultima seară a taberei, participanții au realizat un scurt program artistic, unde au interpretat cântecul Iarba verde de acasă și au dansat Hora mare.

Comentarii Facebook


Știri recente