A fost sfințită pictura noii biserici a Mănăstirii Lepșa

Mănăstirea vrânceană Lepșa și-a sărbătorit, lunea aceasta, în ziua praznicului Nașterii Maicii Domnului, cel de-al doilea hram, informează Ziarul Lumina. Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a sfințit pictura noii biserici a așezământului monahal, cu hramurile „Izvorul Tămăduirii” și „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, și a binecuvântat lucrările efectuate la exterior. Ierarhul, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat în continuare Sfânta Liturghie și a hirotonit un preot.

Mănăstirea Lepșa a fost ctitorită la sfârșitul secolului al XVIII-lea și a fost desființată de comuniști în anul 1959. Așezământul monahal a fost reînființat după 1990, cuprinzând, pe lângă noul locaș de cult, ridicat în perioada 2008-2011, Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” – monument istoric, și Paraclisul „Sfânta Treime”.

La finalul Sfintei Liturghii, stavrofora Mihaela Clim – stareța mănăstirii – a primit din partea Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian bastonul, ca semn al puterii de a conduce, apoi a fost așezată în scaunul rezervat stareței. De asemenea, obștea monahală i-a dăruit Înaltpreasfinției Sale o icoană a sărbătorii Izvorului Tămăduirii. La slujbe au participat sute de credincioși veniți în pelerinaj din toată eparhia, dar și din alte zone ale țării.

Potrivit tradiției, s-a oficiat și Parastasul pentru ctitorii, monahii și monahiile care au viețuit aici și au trecut la cele veșnice.

Comentarii Facebook


Știri recente