A fost sfințit primul altar din România închinat sfinților isihaști

Altarul exterior al Parohiei băcăuane Mănăstirea Cașin I, primul din România ocrotit de sfinții Anului comemorativ 2022 în Patriarhia Română (Sf. Simeon Noul Teolog, Sf. Grigorie Palama și Sf. Paisie de la Neamț), a fost sfințit sâmbătă, 12 martie 2022.

Slujba de sfințire a fost oficiată de trei ierarhi ai Bisericii noastre: Arhiepiscopul Ioachim al Romanului și Bacăului, Episcopul Ignatie al Hușilor și Episcopul Andrei al Covasnei și Harghitei.

Cu această ocazie, a fost binecuvântat și Centrul Social „Sfântul Antipa de la Calapodești”, amenajat în proximitatea bisericii parohiale.

Evenimentele au fost organizate de hramul bisericii, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Cuvios Simeon Noul Teolog, sărbătorit în 12 martie.

Au participat preoți din diverse zone ale țării, precum și stareți de mănăstire și numeroși credincioși.

Manifestările de hram au continut cu slujba Sfintei Liturghii oficiată în biserica parohiei.

Potrivit Radio Trinitas, Episcopul Hușilor a explicat la predică de ce trebuie să acordăm o atenție deosebită cuvântului lui Dumnezeu.

Părintele Ioan Bârgăoanu, parohul Mănăstirii Cașin I și protopop de Onești, a subliniat ajutorul primit în permanență de la Dumnezeu și de la Sfântul Simeon Noul Teolog pentru construcția bisericii.

Pentru întreaga activitate desfășurată în slujba Bisericii, Părintele Ioan Bârgăoanu a primit din partea Arhiepiscopului Ioachim distincția Crucea Țării de Jos.

Foto credit: Facebook / Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente