A fost sfinţit noul sediu pentru două instituţii sociale din Torino, înfiinţate de regretatul Pr. Lucian Roşu

Noul sediu al Asociațiilor „San Lorenzo dei Romeni ETS” și „Centrul de Ajutor dedicat Vieții CAV Sf. Muceniță Filoteia ODV” din Torino a fost sfinţit luni de Preasfinţitul Părinte Atanasie de Bogdania.

Cele două instituţii au fost înfiinţate de regretatul părinte Lucian Roşu, trecut la cele veşnice în 2 ianuarie 2020, care a păstorit comunitatea românească din Torino, şi sunt două proiecte de suflet ale acestuia.

Sediul a fost achiziționat în anul 2019, iar birourile acestora au fost inaugurate în 7 decembrie 2019, în prezența părintelui. După trecerea sa la cele veşnice, au continuat lucrările de restaurare, fiind amenajat și un Paraclis cu hramul „Sfântul Eufrosin Bucătarul”.

La predică, Arhiereul vicar al Episcopiei Italiei a punctat misiunea desfăşurată, mai ales în plan social, de părintele Lucian Roşu.

Au fost prezenţi la eveniment mulţi credincioşi, reprezentanţi ai autorităților locale din cadrul Primăriei orașului Torino și reprezentanți ai mai multor Asociații și CAV-uri care activează în regiunea Piemonte.

Foto credit: Basilica.ro

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente

Sfințire de troiță la Baza Aeriana 90 | FOTO

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, episcop vicar patriarhal, a oficiat marți, 28 mai 2024, slujba de sfințire a troiței ridicate în fața comandamentului Bazei 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu”.   Foto credit: Basilica.ro…