A fost sfințit noul sediu al Protoieriei Drăgășani

Arhiepiscopul Varsanufie al Râmnicului a sfințit marți, 13 noiembrie, noul sediu al protoieriei Drăgășani și Paraclisul Sfântul Ioan Gură de Aur, construit în cadrul acestuia.

La finalul slujbei de sfinţire, Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie l-a instalat pe noul protoiereu, părintele Daniel Bîrneață, informează Arhiepiscopia.

Totodată, ierarhul a oferit diplome de vrednicie domnului Cristian Nedelcu, primarul municipiului Drăgășani, și preoților care au sprijinit lucrările de construire a noului sediu, informează Eparhia Râmnicului.

„Ridicarea acestui sediu este rodul conlucrării dintre protopopi, autorități locale și preoți, pentru că, pe lângă activitatea administrativă, aici se vor desfășura numeroase proiecte sociale și misionare, pentru ajutorarea semenilor, dar și proiecte educative prin care pot fi cultivate valorile creștine și naționale”, a explicat ierarhul.

Conferinţă preoţească

Slujba de sfinţire a fost precedată de lucrările conferinței preoțești de toamnă, lucrări desfășurate în incinta noului sediu al protoieriei.

În cadrul conferinţei au fost prezentate personalități bisericești și laice care au contribuit la realizarea Marii Uniri și au fost dezbătute aspecte ale vieții bisericești și ale misiunii pastorale din comunități.

Marea Unire

Vorbind despre idealurile de unitate ale celor care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri, Înaltpreasfinția Sa a evidenţiat că „dintotdeauna Biserica a militat pentru unitatea oamenilor și, același timp, pentru salvarea specificității personale, pentru menținerea identității neamului”.

„Fără a ne păstra conștiința de neam, fără a lupta pentru unitatea noastră, fără a păstra nealterată credința noastră ortodoxă, pe care am primit-o ca dar suprem de la moșii și strămoșii noștri, nici constituția, nici altă carte de legiuri nu mai poate avea vreo valoare”, a explicat Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie.

Protoieria Drăgăşani este una dintre cele patru protopopiate ale Eparhiei Râmnicului.

Foto credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente