A fost sfințit noul sediu al Arhiepiscopiei Bucureștilor, clădire construită din inițiativa Patriarhului Miron

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a sfințit vineri noul sediu al Arhiepiscopiei Bucureștilor, o clădire restaurată și consolidată care a fost construită din inițiativa primului Patriarh al României, Miron Cristea.

„Am ținut ca sfințirea acestui centru eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor să fie oficiată la sfârșitul Anului Centenar, în care ne aducem aminte în mod deosebit de Patriarhul Miron, un mare militant pentru Unirea românilor din 1918”, a subliniat Preafericirea Sa.

Noul sediu al Arhiepiscopiei Bucureștilor. ©Mircea Florescu / Basilica.ro

Părintele Patriarh a explicat că această clădire din 1926 este acum consolidată, înnoită și modernă, „o îmbinare între tradiție și modernitate”.

Preafericirea Sa a amintit faptul că sala de întruniri amenajată în mansarda clădirii va fi intitulată „Sala Centenar”.

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a evidențiat că acest eveniment continuă șirul unor edificii sfințite în Anul Centenar.

„O mare bucurie și o mare binecuvântare deoarece, după ce am sfințit Catedrala Națională, am continuat cu resfințirea bisericii Sf. Nicolae din Ostrov care a mai primit un hram – Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul”.

„A treia a fost sfințirea bisericii noi a stavropighiei patriarhale de la Techirghiol. Aceste trei sfințiri de biserici legate direct de centrul eparhial au fost oarecum completate și cu sfințirea unei case administrative, și anume centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Bucureștilor”.

La final, Părintele Patriarh Daniel a urat „sănătate, bucurie și ajutor de la Domnul” tuturor celor care îşi vor desfăşura activitatea în sediul Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Totodată, Preafericirea Sa a adus mulţumiri tuturor celor care s-au implicat în procesul de renovare, precum şi celor care au contribuit financiar la acest proiect.

Părintele Patriarh a dăruit pentru sediul Arhiepiscopiei o icoană reprezentând pe Maica Domnului cu pruncul Iisus, care va fi aşezată în Sala Centenar, la mansardă.

La slujbă a fost prezent Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, membri ai consiliului eparhial, preoți și diaconi.

Preasfinţia Sa a mulţumit Patriarhului României pentru iniţiativa de a restaura această clădire care a aşteptat o perioadă îndelungată acest moment.

„Această clădire a aşteptat 80 ani şi mai bine pentru a fi restaurată în această haină care astăzi aţi binecuvântat-o, oferind multor sectoare ale Arhiepiscopiei Bucureştilor de a lucra frumos, într-o atmosferă deosebită, după cum aşa şi merită un centru eparhial cum este cel de la Bucureşti. Vă mulţumim în mod deosebit”.

La final, Patriarhul Daniel a oferit tuturor angajaţilor Pastorala de Crăciun.

Foto credit: Mircea Florescu / Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente