A fost pusă piatra de temelie pentru noul sediu al Tribunalului Dolj

La Craiova a avut loc Vineri, 18 iulie 2014, începând cu ora 18.00, festivitate prilejuită de începerea lucrărilor la noul sediu al Tribunalului Dolj. Prezent la eveniment Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a săvârșit o slujbă de binecuvântare a pietrei de temelie pentru noua construcție, împreună cu un sobor de preoți și diaconi de la Centrul eparhial al Arhiepiscopiei Craiovei, după cum ne-a transmis Diac. Gheorghe Cioiu.

La manifestare au fost prezenți, alături de reprezentanții instituțiilor juridice locale și centrale în frunte cu Ministrul Justiției Marius Cazanciuc, Președintele Camerei Deputaților Valeriu Zgonea, Ministrul Apărării Naționale Mircea Dușa, reprezentanți ai autorităților publice locale, numeroși invitați.

În cuvântul rostit la finalul slujbei religioase IPS Părinte Mitropolit Irineu a scos în evidență legătura indisolubilă dintre lege, om și Dumnezeu. „Dreptul își are rădăcina în legea divină, în porunca lui Dumnezeu. Legea este rostirea lui Dumnezeu în propria noastră existență, deoarece ontologia dreptului se află în legea naturală. Nu există drept fără om și nu există om fără Dumnezeu. Indiferent cât de mult se spune că legea este produsul evoluției societății în ansamblu, trebuie să recunoaștem că legea este produsul Persoanei și Persoana este aceea care trebuie promovată și respectată. Pe de altă parte, este necesar ca omul să fie dirijat de către conștiința sa într-un asemenea mod încât să aibă permanent gândul la Dumnezeu pe verticală și la semenul său pe orizontală. Dacă observați această fundație, privită de sus, ea seamănă cu un jertfelnic din Vechiul Testament. De aceea nutrim speranța că Bunul Dumnezeu va înțelepți pe oameni, ca unii să-și recunoască, prin pocăință, greșelile, iar alții, cu frică de Dumnezeu, să poată să judece și să dea sentințe drepte, având în vedere întotdeauna nu potentia – puterea, ci iubirea. Căci dacă judecăm numai prin prisma celui mai tare și puternic, o să ajungem fără subiecți de drept”, a conchis IPS Irineu.

Noua clădire care va adăposti Tribunalul Dolj este parte a proiectului Reforma Sistemului Judiciar finanțat de Banca Mondială, cu privire la obiectivul <<Sediu Tribunal Dolj>>, ce se va desfăș;ura pe o perioadă de doi ani. Noul sediu va dispune de spații corespunzătoare și toate facilitățile și dotările necesare pentru buna făptuire a actului de justiție.

Comentarii Facebook


Știri recente