Pentru bolnavii de cancer: A fost pusă piatra de temelie a capelei din curtea Institutului Oncologic București

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a sfințit sâmbătă piatra de temelie a Capelei „Izvorul Tămăduirii”, care va fi ridicată în curtea Institutului Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din Capitală. Sfântul locaș va fi pus și sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nectarie, tămăduitorul de cancer.

La eveniment au participat cadre medicale și auxiliare ale institutului și credincioși. Răspunsurile la strană au fost date de o parte dintre membrii Grupului Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

„Rugăciunile pe care le-am rostit arată marea taină a începerii și a lucrării unei biserici noi. Ne vorbesc despre darurile lui Dumnezeu care se revarsă odată cu zidirea unei biserici”, a spus Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul.

„Izvorul Tămăduirii este un izvor care curge de-a pururi, așa cum s-a întâmplată o dată în afara zidurilor Constantinopolului, dar și în fiecare loc unde se sfințește apa și unde cerem darurile bogate ale lui Dumnezeu.”

Preotul de caritate Gheorghe Subțirică slujește de șapte ani la vechea capelă a Institutului Oncologic București, timp în care a văzut cât de important este rolul Bisericii în alinarea suferinței cumplite a bolnavilor de cancer.

„Un sfânt lăcaș va fi o mângâiere pentru ei și un sprijin spiritual și psihologic puternic. Din experiența mea de până acum, cei mai mulți dintre suferinzii de cancer își pun în primul rând nădejdea în Dumnezeu și în lucrarea Bisericii”, a declarat clericul pentru Basilica.ro.

„Ne bucurăm că stăruințele părintelui și rugăciunile au dat rezultate și în sfârșit Biserica a găsit un loc mai potrivit, alături de Institutul Oncologic București. Nu putea fi ales un hram mai potrivit, pentru ca și Dumnezeu să fie alături de noi în munca pe care o facem”, a spus dr. Laurenția Galeș, directorul medical al instituției bucureștene.

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul i-a oferit, din partea Părintelui Patriarh Daniel, rangul de Sachelar Părintelui Gheorghe Subțirică. Părintele episcop vicar a mai oferit diplome și distincții de vrednicie celor care sprijină ridicarea lăcașului de cult.

Părintele Gheorghe Subțirică a mulțumit lui Dumnezeu, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul, Părintelui Arhidiacon Mihail Bucă și colegilor săi din Grupul psaltic Tronos, precum și cadrelor medicale și administrative ale institutului care susțin acest proiect.

Părintele Eugen Bucur, Coordonatorul preoților de caritate din Arhiepiscopia Bucureștilor, a precizat pentru Trinitas TV că viitoarea biserică este al patruzecilea locaș de rugăciune dintr-un spital bucureștean.

Părintele Mihai Popescu, Protopopul Sectorului 2, a declarat: „Este multă nevoie aici de zidirea unui locaș de cult pentru medici, pentru personalul auxiliar, dar mai ales pentru bolnavii care, pe lângă îngrijirea medicală, au nevoie și de o mângâiere și de un sprijin duhovnicesc”.

Activitatea institutului oncologic bucureștean este una complexă, de la munca de asistență medicală oncologică, cercetare, învățământ și până la formarea cadrelor de specialitate.

Foto credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei şi Romanaţilor

Preasfinţitul Părinte Sebastian aniversează sâmbătă primirea hirotoniei în Arhiereu şi întronizarea ca Episcop al Slatinei.  Patriarhul Daniel i-a transmis PS Sebastian un mesaj de felicitare. Preasfinţitul Părinte Sebastian s-a născut în 5 noiembrie 1966, în…